Промоција Бајаге & Инструктора

Промоција бокс сета у издању ПГП РТС са четири прва албума Бајаге и Инструктора одржана је у холу Радио-телевизије Србије у присуству Момчила Бајагића- Бајаге, свих чланова бенда Инструктори и пред око 100 представника средстава јавног информисања. У доброј атмосфери и уз музику са албума Позитивна географија, Са друге стране јастука, Продавница тајни и Јахачи магле, као и снимака са концерта поводом 25 година рада овог бенда.

Присутнима су се обратили Момчило Бајагић-Бајага и ПР менаџер РТС Душка Вучинић Лучић.

-Заиста се радујем овом ремастеризованом издању четири прва албума-истакао је Бајага на почетку обраћања.- Ово је подухват који смо чекали и дочекали. Први албум је најлакше направити, јер ако за први немаш идеја, нећеш их имати ни на седмом. У принципу не бих ништа мењао од мојих снимака. Оно што ми се не допада, не знам како бих сада урадио боље-истакао је Момчило Бајагић-Бајага.

"Позитивна географија", по речима самог аутора, је албум који представља праву слику тог времена. "Са друге стране јастука" има прави назив албума који може да повеже и саме песме. Песма "Зажмури' је, по оцени Бајаге прва песма са којом је био потпуно задовољан атмосфером. Албум "'Јахаче магле" је сниман укупно 500 сати, са тада најбољим звуком и доноси огромну популарност бенду средином 80-тих. "'Продавница тајни" је статистички један од најбољих албума с обзиром да се са њега све песме и данас чути на концертима овог бенда.

Бајага и Инструктори су исписали странице историје музике на просторима некадашње Југославије и сарадња коју ПГП РТС има са овим бендом временом само постаје јача и верујемо са временом успешнија и уз једну посебну ноту с обзиром на године заједничког рада-истакла је Душка Вучинић Лучић.- Први пут на ЦД нашле су се песме из 1984, 1985,1986 и 1988 године које и данас са истом радошћу слушамо. Овај подухват је наишао на позитиван однос у јавности, а музика коју Бајага емитује у свима нама буди лепе и добре успомене.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару