Даница Крстић представила свој деби-албум

Млада уметница Даница Крстић данас је у Каменој сали Радио Београда окупљеним новинарима и колегама представила свој албум првенац под називом „Под гором се шетало девојче“.

О Даничином ванредном таленту говорили су њени сарадници, искусни музичари – шеф народног оркестра РТС-а Влада Пановић, истакнути солиста народне музике Мерима Његомир, као и директор ПГП РТС-а, композитор Владимир Граић.

Сви су сложни у томе да је Даница Крстић у данашње време ретка појава на културној сцени Србије – спој талента, рада, младости и лепоте.

Њен глас буди емоције, а несвакидашњи музички избор ове младе девојке пружа наду да ће српска традиционална музика имати представнике и у годинама које долазе.

Даница је уживо отпевала три песме са албума: Под гором се шетало девојче – насловну нумеру, чији је комплетан аутор Влада Пановић, Не доноси беле руже и Јеси л' чуо мили роде.

Као посебну музичку посластицу, Крстићева је са својим колегиницама са Факултета музичких уметности извела и Три девојке збор збориле, традиционалну песму из сплета песама којим су ове девојке победиле на фестивалу у Румунији прошле године.

Даница је студент треће године Етномузикологије, а са непуне 22 године иза себе има богату музичку каријеру.

Од шесте године са успехом пева традиционалну српску музику. Наступала је и побеђивала на бројним фестивалима, била је победник РТС-овог серијала „Шљивик“ 2012, у категорији вокалних солиста, а 2015. се нашла у финалу српског избора за „Евросонг“.

Круна досадашње каријере ове талентоване девојке је албум у издању ПГП РТС-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара