Промовисан ЦД Ђорђа Чавића

23.01.2017.године у Каменој сали Радио Београда промовисан је ЦД Ђорђа Чавића " Тамбурашки штим "

 

Уз звуке тамбурице јуче је почела промоција новог CD - а Ђорђа Чавића „Тамбурашки штим" у издању ПГП - РТС -а. У Каменој сали Радио Београда представљено је издање са Чавићевим ауторским песмама али и обрадама домаћих и страних хитова уз пратњу Великог тамбурашког оркестра Радио - телевизије Војводине. Ђорђе Чавић је пожелео добродошлицу драгим колегама, представницима медија и челницима  ПГП РТС - а који су имали слуха за његов „Тамбурашки штим".

 

ПГП РТС, иза кога стоји 65 година традиције, 200.000 нумера и 18.000 наслова, доживљава другу младост. Можда то звучи претенциозно али ово је наш повратак на велика врата, и у том смеру неговања традиције и квалитета, дакле, на том курсу је и Ђорђе Чавић који се уклапа у наш концепт - рекао је Марко Милутиновић, главни и одговорни уредник ПГП - а. Албум је представио и велики познавалац домаће музичке сцене, новинар Александар Филиповић.

 

 

Овај албум у правом светлу представља аутора Ђорђа Чавића јер је спој традиционалног, војвођанског звука али и модерних тенденција. Посебно бих волео да обратите пажњу на други део његовог албума који се састоји од маестралних обрада песама које су обележиле нека боља времена. Нема људи данас као што је Ђорђе Чавић који са таквим ентузијазмом ради. Ђорђе, хвала ти што нас увесељаваш - рекао је Александар Филиповић, новинар и уредник културне емисије „Таблоид".

 

Велику подршку аутору „Тамбурашког штима" пружио је и др Јован Пејчић, председник Тамбурица феста који је у многоме допринео популаризацији тамбурашке музике уз велику помоћ Ђорђа Чавића.

  - Ја не бих пуно причао него бих Вас поздравио песмом - кратко је рекао Ђорђе Чавић пре извођења импресивног мини концерта одабраних нумера са CD - а, уз подршку изванредног тамбурашког оркестра D7. Чавића су песмом подржале и колеге Данка Стојиљковић, Жељко Самарџић, Чеда Марковић, Слоба Марковић, Влада Пановић, Ренато Хенц, као и сликар Јанош Месарош и многи другi

 

Ђорђе Чавић је новосадски композитор, певач и мултиинструменталиста који је 2015. освојио прво место на „Златној тамбурици", као и престижан епитет најлепше нове војвођанске песме за нумеру „Бећарски понедељак". Аутор је чувене химне „Тамбурица феста", као и композиција „Дероњачки штим", „Лепа Новосађанка" и „У мом загрљају", који изводи тамбурашки састав „Ла Банда".

Јован Адамов о Ђорђу Чавићу:

Ђорђе Чавић, ново лице на нашој музичкој сцени, са тамбурашима у савременом музичком изразу! Ђорђе Чавић, рођени музичар - кантаутор. После релативно дугог музичарског стажа, на радост поклоника добре музике, одлучио је да се посвети снимању својих композиција, као и композиција које нас подсећају на нека срећнија времена. Ради се о аутору изузетног талента и интерпретатору с истанчаним укусом, способним да у сваком музичком жанру буде аутентичан.Одличним аранжманима и продукцији посебну димензију даје пратећи Велики тамбурашки оркестар РТВ - а. Ђорђе Чавић нас је почастио правом музичком посластицом!

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару