Дивна Љубојевић промовисала ЦД "Антологија"

Певачица Дивна Љубојевић промовисала је свој нови компилацијски ЦД "Антологија најлепше духовне музике православног истока" (ПГП РТС) у Белом двору у Београду. Домаћини промоције били су Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина Карађорђевић

 

Кратку уводну реч одржао је домаћин манифестације, престолонаследник Александар Карађорђевић, који је изразио задовољство што је Дивна одлучила да ЦД промовише управо у Белом двору. " Моја супруга и ја јој од срца желимо да каријеру настави бар још толико дуго колико јој траје до сада " рекао је Александар Карађорђевић.

ЦД "Антологија најлепше духовне музике православног истока" представља пресек онога што је Дивна снимала у протеклих четврт века. У питању су 23 најлепша дела српске, византијске и православне културне баштине. Певачица анђеоског гласа до сада је објавила чак 22 албума.  "Антологија" је њено прво издање за ПГП РТС. 

"Славимо 25 година поштовања вере. Појати, то је најдуховнија и најрелигиознија ствар која се може догодити. То што Дивна ради препознаје се од Атлантика до Црног мора, од Егеја до Балтика", истакао је новинар и публициста Петар Пеца Поповић.

Уредник културно - уметничког програма РТС-а, Небојша Брадић говорио је о историјату српске музике." Поносни смо што уз издање из наше куће, мисија која је почела пре 600 година наставља да траје".  

"Дивнино певање је љубав човека према Богу и Божје љубави према човеку.То је земаљски исечак музике са неба. Са страхопоштовањем и радошћу се препуштам овој музици", рекла је композитор и члан САНУ Исидора Жабељан.

Директор ПГП РТС-а, Радмило Цвијовић је рекао да објављивањем "Антологије" ова издавачка кућа поштује и уважава вредности које Дивна доноси ", док је одговорни уредник ПГП-РТС-а, Марко Милутиновић истакао да ''овај CD помера вредносне границе ''.

На крају промоције, Дивна и "Мелоди" су подарили присутнима извођење уживо неколико композиција са "Антологије". Њихови продуховљени гласови величанствено су испунили здање Белог двора.

Промоцији су присуствовале бројне званице, представници дипломатског кора као и угледне личности из уметничког, културног и јавног живота, као што су:Момчило Бајагић Бајага, Душан Савић са супругом Марином Рајевић Савић, Небојша Антонијевић, Воја Аралица, Велимир Веља Павловић, Лена Ковачевић, Срђан Шапер, Предраг Марковић...........  

Фото:Теодора Ћирић

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару