Промоција новог албума Милице Милисављевић Дугалић

Етно - џез певачица Милица Милисављевић Дугалић промовисала нови албум "Филиграни с југа" у издању ПГП РТС

Певачица етно-џез музике Милица Милисављевић Дугалић која традиционалну музику изводи у савременим аранжманима, представила је нови албум "Филиграни с југа" у издању ПГП РТС, на промоцији одржаној у Музичкој кући Метрополис у Македонској улици у Београду. Уз ракију "Српска тројка", пријатеље и колеге, Милица је обележила и 30 година од уручења награде "Златни микрофон" ПГП РТС.

 

Сузе, радост, срећа и понос.....много емоција је обележило промоцију новог Миличиног албума.

"Презадовољна сам и срећна. Песме на албуму су са Косова и Метохије али и из Македоније, снимила сам у другачијем аранжману, али је суштина остала иста.Све је то саткано са нежношћу, тугом, радошћ у ЦД "Филиграни с југа". Људи који су навикли на ово што са својим тимом сарадника стварам, знају да их увек неком песмом и новим аранжманом изненадим.Тачније, многе песме које се налазе на овом албуму никада нису снимане или их је народ заборавио.Неколико песама сам изнедрила, а моја колегиница и дугогодишња пријатељица Лана Токовић је аранжирала, продуцирала и компоновала. Две песме "Што имала ксмет Стамена" и "Разболе се бело моме" обрадио је Дејан Аксић. Овог пута је једна потпуно другачија прича, у ритмовима, ипак је ритам оно што нас покреће када слушамо музику, тако да је исти, и фузија старог и новог дала једну нову димензију,а срећна сам због те димензије јер је публика препознала као раритет''. Изјавила је Милица Милисављевић Дугалић.

 

Промоцији су присуствовале многобројне јавне личности и представници медија. Међу првима дошле су:Сузана Манчић, Хафа Карић и Данијела Карић Мартаћ, Мис Србије Катарина Шулкић, Лана Токовић и бенд, а онда су се придружили,Невена Божовић, Миљана Чукић, Славко Стефановић Славкони,Радослав Грајић, Снежана Мишковић Викторија, Драгица Радосављевић Цакана, Љиљана Јевремовић и многи други.

 

Промоција је трајала сатима, а кад су конобари отворили шампањац, Мис Србије 2015. године, Катарина Шулкић која је родом из Звечана, присутнима је поклонила једну лепу, традиционалну песму у живом извођењу. За свој наступ била је награђена дуготрајним и громогласним аплаузом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару