Читај ми!

„Песма Евровизије“ и даље у сенци ковида

Шезседесет пето такмичење за Песму Евровизије у Ротердаму биће одржано у ограниченом облику у мају због пандемије ковида 19.

Европска радиодифузна унија и холандски јавни сервиси НПО, НОС и Авротрос вагали су између четири могућа сценарија организације популарног музичког такмичења – од пуне дворане до тога да се снимљени наступи емитују без публике.

Могућност коју су сви обожаваоци прижељкивали, такозвани „Сценарио А“, није могућ и дефинитивно је одбачен.

„Наравно, здравље и безбедност свих учесника је приоритет. Због пандемије коронавируса, Европска радиодифузна унија заједно са холадским домаћинима је одбацила могућност да се 65. Песма Евровизије одржи у 'нормалним' околностима. То значи да је 'Сценарио А' одбачен“, наводи се у саопштењу. 

Такође се наводи да ће такмичење за „Песму Евровизије“ дефинитивно бити одржано у мају упркос пандемији, али да у складу са преовлађујућим околностима није могуће одржати манифестацију на начин на који је до сада одржавана.

Организатори истичу да им је сада циљ да такмичење организују према такозваном „сценарију Б“, који предвиђа да већина извођача наступа у Ротердаму, а да они који не буду могли да допутују у Холандију сниме свој наступ раније. Осим тога, у дворани би се нашло и 500 гледалаца.

Преостала два сценарија предвиђају да сви такмичари сниме наступе у студијима телевизија које представљају и не одлазе у Холандију, као и да у дворани буду само водитељи и гостујући извођачи.

Према одлуци РТС-а, Србију ће у Ротердаму представљати група „Hurricane“, која је победила на прошлогодишњој „Беовизији“.

РТС ће у наредном периоду разматрати композиције за ужи избор из кога ће у специјалној емисији на Првом програму РТС-а публика својим гласовима изабрати песму којом ће „Hurricane" представљати Србију на Евросонгу. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару