Представљена акустична верзија "Круне" и Невенин тим за Израел

Невена Божовић и евровизијски тим РТС-а вредно раде на представљању песме којом ће се Србија ове године такмичити на Песми Евровизије. Након победе на Беовизији, објављена је званична аудио верзија "Круне", а сада и спот за акустичну верзију, у којој се премијерно могу видети и пратећи вокали који ће бити уз Невену у Тел Авиву.

РТС је ове године одлучио да позната музичка имена допринесу својим евровизијским искуством представници Србије, у шта се публика може уверити већ након првог слушања акустичне верзије, те ће Ивана Владовић, Олга Поповић, Душан Алагић и Младен Лукић бити део српског тима на Песми Евровизије 2019.

Ко су чланови српског тима на Евросонгу?

Олга Поповић на евровизијској сцени наступала је 2012. године у Азербејџану када је, као пратећи вокал и виолинисткиња, била део састава Жељка Јоксимовића, а Србија је тада освојила високо 3. место. Више од десет година је стални члан групе Кики Лесендрић и Пилоти, победник је последњег серијала музичког такмичења 3К Дур, наступала је у најпознатијим европским концертним просторима и сарађивала са највећим именима музичке сцене региона.

Ивана Владовић два пута је наступала као пратећи вокал на Песми Евровизије - 2015. године као пратећи вокал Ненада Кнежевића Кнеза, представника Црне Горе, и 2018. године, као пратећи вокал Вање Радовановића, који је такође представљао Црну Гору. Ове године, заједно са квартетом Wonder Strings, такмичила се у избору за српског представника на фестивалу Беовизија, где са нумером Александре Милутиновић "Моја бол" освајају 5. место. Професионално се бави певањем више од 10 година, сарађивала је са великим бројем музичара са простора Балкана, као главни вокал наступала је са неколико познатих клупских бендова, а формирала је и бенд под својим именом.

Душан Алагић је композитор, текстописац, музички продуцент и мулти-инструменталиста из Београда. Као пијаниста, гитариста и пратећи вокал био је део тима Жељка Јоксимовића 2012. године у Бакуу, када је Србија освојила 3. место са композицијом "Није љубав ствар". Два пута је био музички продуцент за Дечију Песму Евровизије, а 2017. године био је текстописац и продуцент српске верзије песме "In Too Deep", коју је на Евросонгу изводила Тијана Богићевић. Више од деценије сарађује са звездама популарне музике у региону. Учествујући на више од 500 издатих песама у претходних 15 година и на мноштву концерата на којима је свирао, остварио се и као хитмејкер, али и као студијски и концертни инструменталиста.

Младен Лукић представљао је Србију на Песми Евровизије у Лисабону прошле године, као главни вокал састава Сања Илић и Балканика, када је Србија остварила пласман у финале и освојила 18. место од 42 земље учеснице. Први је тромбон Позоришта на Теразијама, Биг бенда који прати Жељка Јоксимовића и трибјут бенда "Ејми Вајнхаус". Младен је јавности постао познат као финалиста прве сезоне ТВ серијала "Икс фактор". Професор је инструмента на којем свира и предмета Оркестарске деонице у музичкој школи "Јосип Славенски" у Београду.

Музику и текст за акустичну верзију песме "Круна" написала је Невена Божовић. Аранжман потписује Душан Алагић, који је за исту верзију, поред пратећих вокала, свирао клавир, гитару и бас, док је Теодора Николић свирала виолончело. За снимање и микс акустичне верзије задужен је L8NightStudioBelgrade.

Евровизијски тим Србије наставља да ради на промоцији песме "Круна", па ће, након акустичне верзије, ускоро бити објављен и званични спот, а након тога и верзија на енглеском језику са симфонијским оркестром.

Србија ће на Песми Евровизије у мају наступати у првом полуфиналу, 14. маја, под редним бројем 9. Друго полуфинале заказано је за 16. мај, док је финале 18. маја. Све три такмичарске вечери РТС ће преносити уживо из Тел Авива.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије