"Круна" пред више од пет хиљада људи у Амстердаму

Невена Божовић, представница Србије на Песми Евровизије 2019, извела је песму "Круна" први пут уживо пред евровизијском публиком. Највећем предевровизијском догађају "Eurovision in Concert" у познатој концертној дворани "AFAS Live" у Амстердаму присуствовало је више од пет хиљада фанова Евросонга.

Већ 11 година Eurovision in Concert одржава се у главном граду Холандије и у евровизијском свету представља главну пробу пред одлазак на Песму Евровизије, која се овог маја одржава у Израелу. Као и ранијих година, и ове је већина земаља учесница послала своје представнике у Амстердам, како би извели песму којом ће се такмичити у Тел Авиву, а у суботу увече могли смо да чујемо чак 28 евровизијских представника. Међу њима је била и представница Србије, Невена Божовић, која је први пут уживо извела своју нумеру пред љубитељима Евровизије након тријумфа на Беовизији.

Реакције су више него позитивне - публика, акредитовани новинари, коментари на друштвеним мрежама, сви су једногласни у оцени да је Невена један од најбољих вокала овогодишњег издања Песме Евровизије и да "Круна" заслужује пролазак у финале и висок пласман.

Неколико сати пре самог концерта, евровизијски представници присуствовали су конференцији за медије на којој је више од 200 акредитованих новинара имало прилику да их интервјуише и из "прве руке" сазна све о песмама и извођачима. Великом броју европских медија представница Србије већ је позната од раније, као једини извођач који је своју земљу представљао не само на такмичењу за Песму Евровизије, већ и на Дечијој Песми Евровизије, када је освојила треће место. Новинаре је највише занимала песма, њена порука и какав наступ може да се очекује од Србије ове године, а оно што је Невена највише желела да истакне јесте да је "Круна" прва песма коју је сама писала за себе, те да због тога носи посебну одговорност и емоцију. Сценски наступ остаће тајна до прве пробе у Тел Авиву, која је заказана за почетак маја.

Невена Божовић боравиће током ове недеље у Израелу, где ће снимати српску разгледницу. Поред тога, евровизијске фанове обрадоваће акустичном верзијом "Круне", а ускоро се очекују верзија на енглеском језику са симфонијским оркестром и званични спот за српску песму на Евросонгу у Тел Авиву.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару