Светски познати DJ Darude избор Финске за Евросонг

Финска ће се на 64. Песми Евровизије у Тел Авиву представити клупском електронском музиком. Наиме, представник ће бити светски прослављени DJ Darude!

Виле Виртанен, како му је право име, један је од најнаграђиванијих музичара и продуцената у Финској. Музиком је почео да се бави 1995. године, а већ 1999. у врх светске славе винуо га је хит Sandstorm.

До сада је издао четири студијска албума, а иза себе има небројено много наступа на разним фестивалима и клубовима широм света.

Национална телевизија Финске YLE га је интерно одабрала да представља Финску у Израелу овог маја, али он свакако на сцени неће бити сам. Себастијан Рејман биће главни вокал у извођењу будуће евровизијске песме.

А када је реч о избору нумере, YLE је раније открио да ће модел остати исти прошлогодишњем - у сарадњи са извођачем, јавности ће се представити три песме, и то 8, 15. и 22. фебруара, а изборно вече планирано је 2. марта у ТВ шоуу UMK - Uuden Musiikin Kilpailu, у којем ће публика и међународни жири изабрати представничку композицију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије