Серхат поново под заставом Сан Марина

Турски певач Серхат представљаће Сан Марино овог маја у Тел Авиву, саопштено је на прес-конференцији коју је тим поводом организовала Радио-телевизије Сан Марино. Њему ће то бити друго евровизијско учешће, након што је 2006. под истом заставом наступио у Стокхолму.

Песма коју ће извести у Сан Марину биће објављена накнадно.

Ахмет Серхат Хаџипашалоглу (тур. Ahmet Serhat Hacıpaşalıoğlu) турски је певач, продуцент и ТВ водитељ. Рођен је у Истанбулу 1964. године. Након завршених студија, основао је сопствену продукцијску компанију End Productions те у сарадњи с националном кућом TRT покренуо популарни ТВ квиз. Прву песму Rüya-ben bir daha објавио је 1997. године и од тада је издао неколико синглова. Сарађивао је с музичарима у Француској, Немачкој, Грчкој, Грузији...

Он је изјавио да је срећан што ће поново имати прилику да представља ову државицу на великој манифестацији, исказујући и радост због сарадње са, како је рекао, дивним тимом.

- Осећам да сам спремнији него 2016. године - казао је Серхат.

Иако се 2016. године није пласирао у финале, завршивши на 12. месту, Серхат је оставио утисак на евровизијску и европску јавност, због чега је постао један од миљеника публике. Његова диско-денс песма И дидн'т кноw скренула је пажњу и америчкој диско и соул певачици Марти Вош, некада чланици популарног састава „The Weather Girls". Серхат је тако крајем 2017. године снимио дуетску верзију те нумере која се на крају нашла и на америчкој Билборд топ-листи клупских денс песама.

Извођач као финансијски партнер

Национална телевизија Сан Марина SMRTV ове сезоне се вратила интерном моделу избора представника и селекције, након прошлогодишњег покушаја организовања ширег националног интернет такмичења 1 in 360. Шеф делегације Алесандро Капикјони открио је да ће представник Сан Марина на Евросонгу бити извођач из иностранства, због чега су претходних недеља различити медији писали о „светски познатом извођачу".

Иако је Серхат већ наступао на Евровизији за исту земљу, оваква одлука и не треба да чуди. Наиме, устаљени проблем свих мањих националних емитера односи се на финансије, због чега често нису у могућности да самостално изнесу цео пројекат. Стога су „принуђени" да партнере траже у оним извођачима и продуцентима који су спремни да финансирају део евровизијског пројекта.

Наравно, за овакве наводе нема званичног образложења, али досадашња пракса је открила модел по којем функционише ова мала телевизија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
28° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару