Србија наступа под редним бројем 15 у финалу

Синоћ су наша Сања Вучић ZAA и њен тим, са још 9 полуфиналиста, изборили пласман у финале које је на програму сутра, у суботу, 14. маја, у директном преносу од 21.00 на РТС 1 и РТС Сателит. Србија је у финалу 61. Песме Евровизије и наступа под редним бројем 15.

Сјајном интерпретацијом и сценским наступом у извођењу песме "Goodbye", српски тим био је један од десет најбољих тимова у другом полуфиналу по мишљењу стручног жирија и гледалаца из 20 земаља, и изборио пласман у финале Евросонга. Погледајте како је изгледао синоћни наступ Србије, који је један од најгледанијих из другог полуфинала на званичном јутјуб каналу Песме Евровизије.

Након проглашења финалиста из другог полуфинала, који су комплетирали број од 26 земаља које ћемо гледати сутра у финалу, одржана је прес конференција десет земаља које су прошле даље. Наша представница је била веома узбуђења и задовољна након резултата. "Сјајно је што сам овде. Хвала вам свима, учини сте ме јако срећном. Све ово сам радила за вас и своју земљу. Наша песма шаље јаку поруку и придружује се борби против насиља над женама, те ми је драго што су је људи разумели и то подржали", изјавила је Сања. Погледајте како је изгледала заједничка прес конференција земаља финалиста из другог полуфинала.

Након обраћања новинарима, представници десет земаља су жребом извлачили цедуље са исписима првог и другог дела финала, а Сања је себе послала у други део финала. Продуценти овогодишњег Евросонга су на основу тог жреба одлучили о коначном распореду земаља и њихових песама у финалу, а Србији су доделили редни број 15.

Кроз финално вече водиће нас прошлогодишњи победник Манс Зелмерлов и Петра Меде, која је била домаћин Песме Евровизије 2013. Велико финале Радио-телевизија Србије директно ће преносити од 21.00 на Првом и Сателитском програму сутра, у суботу, 14. маја.

Коментатор преноса: Душка Вучинић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару