Србија у финалу „Евросонга“!

Српска представница Сања Вучић ZAA, као и такмичари из Летоније, Грузије, Аустралије, Бугарске, Украјине, Израела, Литваније, Пољске и Белгије пласирали су се у финале највећег европског музичког такмичења!

22.57 – Такмичење настављају Летонија, Грузија, Бугарска, Аустралија, Украјина, Србија, Израел, Литванија, Пољска и Белгија.

22.51 – Вечерас упознајемо и неке такмичаре који су се пласирали директно у финале – представнике Италије, Немачке и Велике Британије.  

22.45 – После тачно 15 минута гласања линије су затворене!

22.14 –Норвешка је у Шведску послала Ледоломац, нежну, плавокосу Агнете. Кец у рукаву за Грузијце је Midnight Gold. Енеда Тарифа из Албаније пева о Бајци. Трку за финале затвара 19-годишња Лаура Тесоро из Белгије. 

21.59 – Поли из Бугарске потрудила се да нађе решење за случај да је љубав злочин. Чланови данске групе "Lighthouse X" верују да треба да будемо Војници љубави. Украјинска представница Џамала подсећа на 1944. годину, а песму је посветила својој баки.  

21.45 – Македонка Калиопи опет сигурна и страствена на сцени „Евросонга“. Дони из Литваније признаје да је Чекао ову ноћ. Из далеке Аустралије стиже прича о Звуку тишине. Словеначка представница Мануела за финале пева о љубави, плавом и црвеном.

21.36 – Сања Вучић ZAA никако не поручује Збогом „Евросонгу“ - eнергичaн и емотиван наступ српске представнице на девету годишњицу првог тријумфа Србије на овом такмичењу. Из Ирске, најтрофејније евровизијске земље, стиже Sunlight захваљујући Никију Бирну.

21.24 – Израелац Хови Стар верује да је за улазак у финале довољно бити Створен од звезда. Иван из Белорусије обећава да ће нам помоћи да летимо.

21.12 – Друго полуфинално вече отворио је представник Летоније извођењем нумере Откуцај срца (Heartbeat). Михал Шпак из Пољске пева о томе колико је важно да живот има боје. Из Швајцарске стиже порука да више нема онаквих као што је млада Рајка.

21.00 – Последња шанса за улазак у финале!

19.50 – „Веома сам узбуђена, након толиких проба дошао је тај дан. Не плашим се, веома смо оптимистични, верујемо да ће се чути име Србије“, поручила је представница Србије уочи почетка друге полуфиналне вечери у стокхолмској „Глоуб арени“.

За пролаз Сање Вучић у финале такмичења за најбољу песму Европе вечерас је могло да гласа 17 земаља које су осим Србије учествовале у другом полуфиналу „Песме Евровизије“, као и три земље сталне учеснице финала - Италија, Немачка и Велика Британија. Из Србије није могло да се гласа за нашу представницу.

Представница Србије Сања Вучић ZAA наступала је под редним бројем шест, а у извођењу песме Goodbye помогли су јој пратећи вокали Лена Кузмановић, Дуња Вујадиновић, Јелена Ђурић и Ива Плетикосић.

Сценски наступ допуњен је плесом балетског играча Милоша Исаиловића. Аутор песме је Ивана Петерс.

У финалу су, осим „велике петорке“ - Велике Британије, Шпаније, Италије, Немачке и Француске - и прошлогодишњег победника Шведске, и 10 најбољих одабраних током прве полуфиналне вечери – представници Азербејџана, Русије, Холандије, Мађарске, Хрватске, Аустрије, Јерменије, Чешке, Кипра и Малте. 

Од ове године професионални жири и гледаоци из сваке земље доделиће одвојен скуп поена од један до осам, односно 10 и 12. То значи да ће најбољих 10 песама и по мишљењу жирија и 10 по мишљењу гледалаца добити поене.

Након што гледаоци гласају путем својих телефона, слањем СМС-а или користећи званичну апликацију, презентери гласова из 42 земље учеснице укључиће се у програм и саопштити поене само петочланог жирија.

Поене гледалаца саопштиће водитељи такмичења, почевши од земље која је добила најмањи број поена публике, па све до земље која је добила највећи број гласова, што ће довести до кулминације напетости и узбуђења.

За оне који би желели да знају како је њихова земља гласала, сви гласови - и публике и жирија, биће доступне после такмичења на сајту Eurovision.tv.

И ове вечери водитељски пар чинили су прошлогодишњи победник Манс Зелмерлов и Петра Меде.

Друго полуфинале Радио-телевизија Србије директно је преносио на Првом и Сателитском програму. Коментатор преноса била је Душка Вучинић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару