Познати први финалисти „Евросонга“!

У финалу „Евросонга 2016“ 14. маја, осим „велике петорке“, наћи ће се и представници Азербејџана, Русије, Холандије, Мађарске, Хрватске, Аустрије, Јерменије, Чешке, Кипра и Малте. Црна Гора и Босна и Херцеговина се нису пласирале. Српска представница Сања Вучић бориће се за пласман у четвртак.

23.00 - Карту за суботње финале обезбедили представници Азербејџана, Русије, Холандије, Мађарске, Хрватске, Аустрије, Јерменије, Чешке, Кипра и Малте.

22.45 - Одбројавањем уз легендарну нумеру Final Countown окончано гласање.

22.35 - Почело гласање!

22.25 - Помало неубедљива Исланђанка Грета Саломе нада се проласку у финале нумером Hear Them Calling. Једни од ретких који су певали на матерњем језику били су представници БиХ, Далал и Дин са Аном Рукнер и Јалом, са занимљивом песмом Љубав је. Представница Малте жели да Хода по води (Walk on Water).

22.15 - Изводећи магичне трикове Јуриј Путсман извео је страсну песму Играј (Play). Прелепа Азербејџанка Самра изазовним наступом призивала је Чудо (Miracle) да је одведе у финале. „Тврђим“ звуком нумере Права Ствар (The Real Thing) црногорска група "Highway" размрдала публику.

22.00 - Баладом I Stand Габријела Гунчикова из Чешке ушушкала је публику, да би је убрзо разбудио кипарски бенд "Minus One" са нумером Алтер его. Француска собарица Зое заправо је из Аустрије и извела је симпатичну баладу Loin d'ici.

21.45 - Посебним светлосним шоуом Ивета Мукучјан наступила песмом Љубавни талас (Love Wave). Нумером Не знам (I Dont Know) Серхат из Сан Марина у Стокхолм донео мало шарма Ленарда Коена. Рус Сергеј Лазарев енергичним и помало бизарним извођењем песме You Are The Only One подигао публику на ноге.

21.30 - Даме у „Глоуб арени“, али и преко малих екрана, посебно су се обрадовале када је Фреди из Мађарске извео песму Pioneer. Моћним вокалом, који је помало подсећао на Долорес Ориордан из „Кренбериса“, Хрватица Нина Краљић отпевала је баладу Lighthouse. Успори мало (Slow Down) поручује кантри нумером Холанђанин Доуве Боб.

21.20 - Енергичним наступом са својом играчком групом, финска представница Сандја отворила такмичарски део програма песмом Sing It Away. Грчка група „Арго“ нада се проласку финале са песмом Utopian Land. Молдавка Лидија Исак призивала је Звезде падалице (Falling Stars) на бини у Стокхолму.

21.00 - Прво полуфинално вече „Песме Евровизије 2016“ отворио прошлогодишњи победник Манс Зелмерлов извођењем нумере Heroes са којом је победио у Бечу.

„Глоуб арена“ савршено је била припремљена за спектакл, а шведска престоница угостила је најгледанији европски музички шоу по трећи пут у историји.`

За пролазак у финале вечерас су се борили представници Финске, Грчке, Молдавије, Мађарске, Хрватске, Холандије, Јерменије, Сан Марина, Русије, Чешке, Кипра, Аустрије, Естоније, Азербејџана, Црне Горе, Исланда, Босне и Херцеговине и Малта.

Победник прошлогодишњег „Евросонга“ Манс Зелмерлов и комичарка Петра Меде били су домаћини и водитељи програма.

Нови систем гласања

Од ове године професионални жири и гледаоци из сваке земље доделиће одвојен скуп поена од 1 до 8, односно 10 и 12. То значи да ће најбољих 10 песама и по мишљењу жирија и 10 по мишљењу гледалаца добити поене.

Након што гледаоци гласају путем својих телефона, слањем СМС-а или користећи званичну апликацију, презентери гласова из 42 земље учеснице укључиће се у програм и саопштити поене само петочланог жирија.

Поене гледалаца саопштиће водитељи такмичења, почевши од земље која је добила најмањи број поена публике, па све до земље која је добила највећи број гласова, што ће довести до кулминације напетости и узбуђења. За оне који би желели да знају како је њихова земља гласала, сви гласови - и публике и жирија, биће доступне после такмичења на сајтуEurovision.tv.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару