Прво полуфинале се ближи, почиње 61. „Евросонг“!

Борба за најбољу песму Старог континента почиње вечерас! Тачно 18 песама, то јест представника земаља покушаће вечерас да се пласирају у финале најгледанијег музичког такмичења у Европи. Прво полуфинале 61. „Евросонга“ Радио-телевизија Србије преноси директно на Првом и Сателитском програму од 21 час. Дешавања у стокхолмској „Глоуб арени“ можете пратити „из часа у час“ на сајту РТС-а!

Прво полуфинале се ближи, почиње 61. „Евросонг“! Прво полуфинале се ближи, почиње 61. „Евросонг“!

Захваљујући победи Манса Зелмерлова са песмом Heroes, 61. избор за „Песму Евровизије“ одржава се у Шведској. То је трећи пут да је Стокхолм домаћин најгледанијег музичког такмичења у Европи.

Ове године учествује укупно 41 земља Европе и Аустралија. Српска представница Сања Вучић наступиће у другом полуфиналу, 12. маја, под редним бројем шест и извешће песму Иване Петерс Goodbye.

Сањи ће се на сцени придружити пратећи вокали Лена Кузмановић, Дуња Вујадиновић, Јелена Ђурић и Ива Плетикосић, као и балетски играч Милош Исаиловић.

Вечерас се проласку у финале такмичења надају представници Финске, Грчке, Молдавије, Мађарске, Хрватске, Холандије, Јерменије, Сан Марина, Русије, Чешке, Кипра, Аустрије, Естоније, Азербејџана, Црне Горе, Исланда, Босне и Херцеговине и Малте.

Нажалост, места у финалу има за само 10 вечерашњих учесника, јер ће се из две полуфиналне вечери укупно 20 земаља придружити сталним учесницима финала - Немачкој, Шпанији, Великој Британији, Италији и Француској – као и земљи домаћину - Шведској.

Водитељи 61. „Евросонга“ су Манс Зелмерлов и Петра Меде. Прво полуфинале такмичења за најбољу песму Европе Радио-телевизија Србије преносиће директно на Првом и Сателитском програму од 21 час. Коментатор преноса је Драган Илић.

Такође, борбу за улазак у финале можете пратити „из часа у час“ на сајту РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару