Сања одушевила и Амстердам

Након прошлонедељне успешне посете Летонији и главном граду Риги, представница Србије наставила је европску предевровизијску турнеју. Овај викенд је био резервисан за највећу смотру земаља учесница на „Песми Евровизије“ пред само такмичење, традиционални концерт у Амстердаму.

Осми по реду "Eurovision in Concert" окупио је ове године рекордан број земаља, чак 26, оборивши тиме број наступа из 2013. године, када је на концерту певало 25 држава.

Овогодишњи домаћини били су холандски евровизијски коментатор Корланд Мас и Хера Бјорк, представница Исланда на „Песми Евровизије“ 2010. у Ослу.

Сања Вучић ZAA сјајно је дочекана у Холандији. Одмах по слетању на амстердамски аеродром и одласка у хотел, дала је неколико интервјуа.

Свим учесницима добродошлицу је пожелео Кајса Олонгрен, заменик градоначелника Амстердама, и Ситс Бејкер, супервизор догађаја испред организатора „Песме Евровизије“.

Део дана након свечаног отварања и заједничке прес-конференције предвиђен је за индивидуалне интервјуе, а наша представница била је више него тражен саговорник. Велики број новинара чекао је у реду како би дошао до интервјуа са Сањом, а њена енергија, шарм и одлично познавање језика није их оставило равнодушним.

Она је говорила о турнеји која је у току, припремама за сам наступ, а највише пажње посветила је самој песми, јер како и сама каже: „Важно је да порука песме дође до што већег броја људи, да препознају њену енергију, и са њом се сједине. Насиље над женама је стварност, догађа се сваког дана, и није довољно да то само констатујемо. Морамо да будемо гласни, како би проблем кренуо да се решава“.

Након неколико сати, колико су новинари имали на располагању за интервјуе са представницима земаља, кренуло се са припремама и тонским пробама за главни догађај.

"Melkweg" центар био је испуњен до последњег места, а карте за догађај су распродате за неколико дана од пуштања у продају. Сања Вучић ZAA отпевала је песму Goodbye са којом се ове године такмичимо на „Евросонгу“, а громогласни аплаузи још једном су потврдили да Сања има велику подршку и да је српска песма одлично прихваћена у евровизијским круговима.

После наступа, Сања је публици захвалила на енергији и подршци коју јој дају и позвала их да гласају у другом полуфиналу за број шест, под којим Србија наступа 12. маја у Стокхолму.

Још једна занимљивост коју су бројни новинари закључили ове године јесте да се представници земаља сјајно друже и да слогану "Come Together" на тај начин дају прави смисао.

Посебно истичу нашу представницу, која је својом непосредношћу већ након првог сусрета успоставила одличан однос са представницима Израела, Хрватске, Бугарске, Швајцарске, Шпаније, али и осталим земљама, о чему сведоче и позитивни коментари на друштвеним мрежама.

Дан након гостовања у Амстердаму, Србија наставља велику турнеју и одлази у посету Тел Авиву, Израелу, на догађај "Israel Calling", на којем ће учествовати 20 земаља.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару