Марко, Сашка, Сања и Оливер уз Бојану у Бечу

Представљамо четири вокала у Бојанином тиму за Беч.

Марко Николић

Завршио је нижу и средњу мужичку школу у Нишу, где је и рођен. Наступао је на разним дечјим фестивалима, као и у дуету "Мармаја", са сестром Мајом, са којом је освојио бројне награде широм бивше Југославије.

Године 1997. одлази на студије у Грац (Аустрија), где је 2002. године дипломирао на одсеку "Џез  и соло певање". У Беч се сели 2002. године, где и данас живи и ради.

Марко је до сада издао два соло албума и учествовао на многим фестивалима као солиста, а тренутно је најактивнији у студију, где продуцира и компонује песме, како за себе, тако и за своје колеге.

Марко Николић о Песми Еворвизије 2015: "Сарадња са Бојаном и учешће на Евровизији је остварење мог дечацког сна. Срећан сам да могу бити део свега тога, а поред феноменалне Бојане и комплетне екипе која стоји иза реализације пројекта, дубоко верујем у високи пласман".

Сашка Јанковић

Са 10 година победила је на првом такмичењу деце певача, са 12 година издаје албум са дечјом групом "Jingle Bells" са којом наступа широм Србије. После многих награда на дечјим фестивалима и такмичењима, са 15 година пријављује се за тада најпопуларнији музички шоу "3К-дур",  као најмлађи такмичар, и долази до финала.

Године 2008. осваја награду за најбољег дебитанта на фестивалу "Pan Music". Почетком 2009. такмичила се у финалу фестивала "Беовизија"- националног избора за представника Србије на песми Евровизије.

Наступала је на Песми Евровизији као пратећи вокал и плесач уз представнике Милана Станковића (2010. у Ослу) и Нину Радојичић (2011. У Диселдорфу).

Године 2013. осваја треће место на "Беосонгу" - националном избору за Песму Евровизије, а 2014. побеђује на фестивалу "Стари град" и осваја специјалну награду за текст.

Аутор је готово свих својих песама, пише и за многе друге извођаче. Годинама је наступала, пре соло каријере, као пратећи вокал, са нашим највећим именима из света музике, а њен глас је потписан и на многим студијским албумима. Једну од најпознатијих Сашкиних песама, "Оно кад", написао је баш Владимир Граић Граја.

Сашка Јнковић о Песми Еворвизије 2015: "Драго ми је што ћу бити део овогодишње Евровизије. Састављен је веома јак тим, тако да су уз Бојану ове године озбиљни певачи са Евровизијским искуством. На све се мислило, до детаља. Увек ћу радо прихватити да будем део великог пројекта, поготову ако су у њему пријатељи или драги људи, а велики мајстори свог заната. Ово ће бити мој трећи сусрет са овим легендарним такмичењем које изузетно ценим".

Сања Богосављевић

Рођена је 28. јуна 1979. у Београду. Апсолвент је на Факултету музичке уметности у Београду, на одсеку за клавир.

Музиком се бави још од осме године, када је учествовала на популарном дечјем фестивалу „Златна Сирена" на којем је понела титулу „Златна сирена града Београда". Широј публици постаје позната када, као један од пратећих вокала у групи Beauty Queens, са Маријом Шерифовић као солистом, осваја прво место на највећем музичком фестивалу у Европи - Песми Евроизији, 2007. у Хелсинкију.

Последњих 10 година Сања се изузетно истакла као један од два соло гласа у Блах Блах бенду, потом као чланица и један од вокала атрактивне групе Beauty Queens, што су потврдиле награде које је она добијала са поменутим саставима.

Поред своје певачке каријере, Сања Богосављевић успешно сарађује снимајући и интерпретирајући пратеће вокале најпознатијим певачима у Србији и у региону, међу којима су Здравко Чолић, Александра Радовић, Дино Мерлин, Жељко Васић, Дејан Цукић, Оги Радивојевић, Жељко Васић, Марија Шерифовић и многи други.

Оливер Катић

Бави се певањем, а поред тога је и композитор и текстописац. Развијајући свој уметнички таленат од раног узраста, постао је заинтересован и очаран различитим музичким жанровима. Опчињеност и страст за класичном музиком и опером га је одвела све до студија оперског певања на Факултету уметности у Нишу и на Краљевском Конзерваторијуму у Бриселу. За време студирања је имао велики број наступа класичне музике у Србији и Белгији.

Од 2003. године наступа као певач и гитариста неколико бендова у клубовима широм Србије. Међутим, од краја 2008. године његов наступ се окреће потпуно другачијем приступу. А тај другачији приступ добија облик соло пројекта у извођењу цовер-а, али и својих оригиналних песама, под називом "SoloAcousticNight". У изражавању своје уметничке личности и разноврсних интересовања, поред певања Оливер је доста ангажован и у писању песама. Наступао је на Будванском фестивалу 2004, Беовизији 2009, на фестивалу "Стари Град" у Новом Пазару, где је освојио Награду публике и Гранд Приx фестивала, на музичком фестивалу "Славянскии базар в Витебске" у Белрусији. У финалу такмичења за представника Србије на Евросонгу у Ослу, певао је песму Горана Бреговића. На првом регионалном такмичењу "Ја имам таленат" осваја друго место.

Ментор је на одсеку за певање у школи музике "By Heart", коју је сам основао у Нишу. Успешно се бави компоновањем музике за позоришта, као и дечје музике. Тренутно ради на припреми свог првог ауторског албума.
 
Оливер Катић о Песми Еворвизије 2015: "Посебно уживам у певању пратећих вокала, тако да ми задатак који сам добио у овој песми већ причињава задовољство, а то задовољство посебно расте због тога што у стварању ове песме учествују сјајни људи, РТС и што је то песма која представља нашу земљу на овако значајном такмичењу. Уживаћу у одговорности коју носе овако лепи мотиви за рад".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару