Читај ми!

Познати кандидати за представника Србије на „Песми Евровизије 2015“

Владимир Граић, Радио-телевизија Србије и продукцијска кућа „Беотон“ донели су одлуку да Бојана Стаменов, Алекса Јелић и Даница Крстић буду кандидати за представника Србије на „Песми Евровизије“ у Бечу ове године. Тим поводом, они су данас потписали уговоре у просторијама РТС-а.

Бојана Стаменов певањем се бави од своје седме године. Завршила је чак три одсека у средњој музичкој школи – за гитару, лауту и ренесансно певање. Била је финалиста шоу-програма „Ја имам таленат" 2012. године, када је ширу публику освојила својим раскошним гласом и сјајном интерпретацијом.

„Веома сам узбуђена што ћу бити један од кандидата који ће се такмичити да представља нашу земљу на 'Песми Евровизије'. То је врста музике која мени лежи. Пресрећна сам и једва чекам финални избор", каже Бојана Стаменов.

Алекса Јелић бави се певањем и плесом од најранијег детињства. Свира виолину и виолу. Са 17 година постаје најмлађи члан сталне балетске поставе Позоришта на Теразијама у Београду, а играо је и у театрима у Барселони. За сада има два студијска албума: У тами диско клуба (2008) и Јавна тајна (2010). Песмом Бели јаблан, коју је 2008. године отпевао у дуету са Аном Штајдохар, заузео је друго место на Беовизији, такмичењу на коме се бирао представник Србије за „Песму Евровизије“ која је одржана у Београду.

„Ово ће бити трећи пут да учествујем на избору за нашег представника за Евросонг. Од мог последњег учешћа прошло је неколико година и, иако сам потајно прижељкивао позив, изненађен сам", поручује Алекса Јелић.

Даница Крстић у финални избор за представника Србије у Бечу долази као победница специјалне емисије у којој је учествовало 13 најквалитетнијих неафирмисаних талената које је композитор Владимир Граић одабрао кроз аудиције широм Србије. Певањем се бави од пете године, а 2012. победила је у категорији вокалног солисте у серијалу „Шљивик", који се емитује на РТС-у, а негује изворну народну музику Србије.

„Велико задовољство ми је да се такмичим са два сјајна извођача. За мене је ово огромно и ново искуство, али пре свега привилегија и част", рекла је Даница Крстић.

„У сарадњи са РТС-ом, потрудићемо се да ове године дамо додатни акценат на промоцију и маркетинг након одабира нашег представника за 'Песму Евровизије'", саопштава Саша Мирковић испред продукцијске куће „Беотон", и додаје: „Гледаоце 14. и 15. фебруара очекује шоу који у продукцијском смислу до сада није виђен, а припреме су у току".

Представник Србије на предстојећем Евросонгу биће изабран по евровизијском систему, гласовима публике и жирија, у односу 50:50. Финални избор биће одржан 14. и 15. фебруара 2015. године, уживо на Радио-телевизији Србије.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару