Табела за интерно оцењивање

Само на сајту РТС-а можете преузети и одштампати табеле за интерно, породично гласање за најбољу песму 58. “Песме Евровизије”.

Уверени смо да ће наше табеле итекако бити корисне свима који најпопуларније музичко такмичење прате у друштву пријатеља и породице.

По Евровизијским правилима, СМС гласовима публике и жирија (у односу 50:50) у финале пролази по десет песама - представника земаља, из првог и другог полуфинала са највише поена.

Према евровизијској шеми, најбољих десет извођача и песама оцењују се бодовима 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8,10 и 12. (Стручни жирији ће овог пута мало другачије гласати, па неће бити учесника са нула поена али остаје правило обједињавања гласова публике и гласова жирија у односу 50:50).

Овде можете преузети табела за интерно оцењивање за прво и друго полуфинално вече Песме Евровизије 2013.

Уколико у вашем друштву одредите другачија правила оцењивања такмичара Еуросонга, нећете погрешити - сврха овог најдуговечнијег музичког такмичења је културна размена и дружење, кроз музику и плес.

Слоган Шведске - овогодишње земље домаћина "Песме Евровизије" гласи "Сви смо једно"(We are one) : „Овогодишњи слоган одражава универзални осећај који ће милиони људи доживети у мају ове године, када цела Европа буде славила своје разноликости", рекао је Јон Ола Санд, извршни супервизор Песме Евровизије. „Ово такмичење је пројекат који уједињује милионе људи - на истоку, западу, северу и југу. Иза свог присутног гламура налази се идеја подршке различитостима и подршка креативности, идеја заједништва и среће".

Пратите директне преносе 58. "Песме Евровизије" на програмима Радио телевизије Србије

(РТС1, РТС Сателит, Дигитал и РТС HD као и путем онлајн видео стриминга на сајту РТС-а : www.rts.rs/page/live/sr.html 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије