Читај ми!

Одосмо у Малме!

„Моје 3“, остали чланови српског евровизијског тима и осам верзија песме „Љубав је свуда“ спремни су за Шведску! У холу РТС-а Мирна, Сара и Невена опростиле су се певајући романтичну верзију, а представили су се и остали чланови српског евровизијског тима.

Уз нежни ритам баладе Љубав је свуда, једне од осам припремљених верзија наше овогодишње такмичарске песме, „Моје 3" су у холу РТС-а најавиле одлазак српске евровизијске делегације у Малме.

Невена, Мирна и Сара рекле су да ће настојати да у Малмеу што боље представе Србију, а да им је тренутно најважнији циљ улазак у финале.

„Улазак у финале такмичења био би највећи успех за почетак, да земљу представимо на прави начин и да сви буду поносни на нас тих три минута, када будемо на сцени", рекла је Невена.

Мирна је рекла да се трио спремао за „Евросонг" дуго и веома добро, а Сара је додала да су у припреми много радиле на глуми и да ће њихов наступ у Малмеу бити другачији него на такмичењу „Беосонг".

Присутнима су се представили и остали чланови тима, најпре Саша Милошевић Маре, композитор овогодишње нумере која представља Србију и коаутор победничке Молитве Марије Шерифовић.

Милошевић je рекао да не мисли да је музика право поље за такмичење, али да ће „Моје 3" и целокупан тим настојати да направе што бољи резултат и да Србију представе у што бољем светлу.

„Не размишљам о конкуренцији и чуо сам свега две песме", објаснио је Мaре и додао да етно варијанте у музици доносе успех, али да је песма Србије у европском маниру, као што је и омладина у Србији европска, а уједно је и у складу са тим младим годинама.

На конференцији за медије говорили су и Драган Илић, шеф делегације, Борислав Миљковић, креативни директор РТС-а и Душка Вучинић, извршна директорка пројекта „Песма Евровизије Србије 2013", као и други чланови тима.

Драган Илић је рекао да су представнице Србије изабране на најдемократскији начин гласовима публике и да су вредно припремале свој наступ, од момента избора до одласка у Шведску.

Илић је подсетио да је Србија до сада имала одличан успех на такмичењима за Песму Eвровизије, са освојеним првим, другим, трећим и шестим местом, као и редовним учешћем у финалу избора.

„Светске и певачке велесиле не могу тиме да се подиче. То је њихов задатак: да уђу у финале, а после све је могуће", прокоментарисао је Илић досадашњи успех Србије и предстојећи наступ групе „Моје 3".

Заменик директора Канцеларије Владе Србије за дијаспору и сарадњу са Србима у региону Растко Јанковић, позвао је Србе из расејања да подрже наступ групе „Моје 3" и пожелео представницама Србије срећу на такмичењу.

Јанковић је чланицама групе „Моје 3" Невени, Мирни и Сари предао заставу Србије и поручио им да ће, и ако не буду прве, сигурно бити најлепше на Песми Евровизије.

У њиховој пратњи биће пратећи вокали Ксенија Милошевић, Дуња Вујадиновић и Јелена Митић, а поред званичне верзије песме Љубав је свуда, Милошевић је припремио неколико верзија уз текстове на српском и енглеском језику, као и инструментал у коме доминира виолина.

Представнице Србије на овогодишњем такмичењу за најбољу песму Европе, „Моје 3" наступаће 14. маја у Малме арени као 16. и затворити прво полуфинално вече.

За Србију у првом полуфиналу „Евросонга" могу да гласају ТВ гледаоци из следећих земаља: Велика Британија, Шведска, Италија, Данска, Хрватска, Украјина, Холандија, Аустрија, Словенија, Естонија, Русија, Литванија, Ирска, Белорусија, Црна Гора, Белгија и Молдавија.

Редослед наступа у финалу биће познат до 17. маја у три сата ујутру. Пре тога, обавиће се прелиминарни жреб финалиста, чиме ће се одредити у ком делу вечери наступају такмичари.

Посебним жребом, биће одређен редослед наступа чланова „Велике петорке" 12. маја на конференцији за новинаре. Од раније је познато да ће домаћин, представник Шведске, наступити 16. у финалу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
31° C

Коментари

Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Браво
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Respekt za napisani tekst.Bravo.
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару