Малме арена: И бина у знаку лептира

Према најновијим званичним информацијама, позорница дворане у којој ће бити одржан 58. Евросонг изгледом ће асоцирати на лептира, који је и заштитни знак овогодишње Песме Евровизије у Шведској.

„Малме арена", која ће у мају угостити представнике 39 земаља, изгледом претендује да постигне интимну атмосферу током три вечери такмичења. Жеља организатора је да поново у центру пажње публике буде музика.

Према првим званичним информацијама, основа главне позорнице у арени биће кружног облика, са пистом која води до споредне бине, на другом крају арене.

Дизајнери Виктор Братстрем и Фрида Арвидсон, у складу са логоом Песме Евровизије 2013. одлучили су да сценско решење бине подсећа на крила лептира.

Главна сцена и писта заузимаће велики део партера „Малме арене" а остатак простора биће резервисан за публику, која ће стајати. Све то, кажу домаћини у Шведској, допринеће приснијем односу извођача и публике у дворани.

„Фанови су ти који стварају атмосферу. Они играју велику улогу у спектаклу, па је због тога партер њихов. Како бисмо максимално појачали доживљај и како би публика била што ближе сцени, склонили смо седишта", истакао је извршни продуцент такмичења Мартин Естердал.

Организатори Евросонга још јесенас су најавили како намеравају да такмичења за најбољу песму Европе убудуће организују у мањим дворанама, уз сценска решења лишена свих оних "свемирских" техничких ефеката , који су, према њиховим истраживањима- у извесној мери одвраћали пажњу публике од оног најважнијег а то је уживање у музици, уметничком стваралаштву земаља Европе.

Прошле године Азербејџан је за слоган изабрао "Земља ватре" асоцирајући на традицију свог поднебља али и на давна времена када су се људи широм света окупљали и дружили око ватре , уз песму и музику. Швеђани слоганом "Сви смо једно" („We are the one") одсликавају основне животне принципе својих житеља али је ова порука и суптилни императив свим учесницима такмичења.

„Овогодишњи слоган одражава универзални осећај који ће милиони људи доживети у мају ове године, кад цела Европа буде славила своје разноликости", рекао је Јон Ола Санд, извршни супервизор Песме Евровизије. „Ово такмичење је пројекат који уједињује милионе људи - на истоку, западу, северу и југу. Иза свог присутног гламура налази се идеја подршке
различитостима и подршка креативности, идеја заједништва и среће".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару