„Беосонг 2013“: Стигла 171 композиција

На конкурс за музички фестивал „Беосонг 2013“ пристигла је 171 композиција, од којих ће селекциона комисија одабрати до 15 песама, које ће се такмичити на фестивалу другог и трећег марта.

Радио-телевизија Србије је саопштила да је на конкурс музичког фестивала „Беосонг 2013", који је трајао од првог децембра 2012. године до 22. јануара, стигла 171 композиција.

Селекциона комисија, састављена од музичких стручњака, преслушаће пристигле композиције и одабрати до 15 које ће се такмичити на Фестивалу 2. и 3. марта.

Према Правилнику Фестивала, састав Селекционе комисије, неће бити објављиван, како би се осигурала регуларност избора.

Пошто је конкурс завршен 22. јануара 2013, у току је отварање коверата и провера исправности пристиглих пријава.

Подсећамо, Србија ће представника за „Песму Евровизије 2013",  изабрати на фестивалу „Беосонг 2013". Фестивалу је претходио Конкурс за избор композиција за такмичење „Беосонг 2013", који је трајао од 1. децембра 2012. године до 21. јануара 2013.

„У полуфиналу - током прве вечери музичког фестивала "Беосонг 2013",  такмичиће се највише 15 композиција. Грађани Србије ће СМС порукама одабрати пет првопласираних.

Током друге, финалне вечери фестивала, од пет композиција изабраћемо српску песму за Малме 2013. године. Дакле, српског представника на Еуросонгу 2013 изабраће грађани Србије, путем СМС- а.

У складу са финансијском ситуацијом, музички фестивал „Беосонг 2013" биће организован и реализован у ТВ студију РТС- а, 2. и 3. марта уз директан ТВ пренос и онлајн видео стриминг", објаснила је Душка Вучинић, извршна директорка пројекта Песма Евровизије Србије 2013.

Педесет осмо издање Песме Евровизије биће одржано у Малмеу, у Шведској, од 14. до 18. маја.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару