Ново финале у Украјини

Украјина се суочава са још једним у низу својих скандала који су почели још прошле сезоне. Само два дана након што су изабрали песму, организатори и изабрана представница Мика Њутон суочавају се са могућношћу да би песма могла бити промењена.

Два дана после избора Мике Њутон за представницу Украјине на Песми Евровизије, један од чланова жирија који је учествовао у националном избору, затражио је да се поново преиспитају сви гласови који су послати током националног финала у суботу, 26. фебруара.

У исто време  Мика Њутон је  изразила жељу да се такмичи на Евросонгу са другом песмом. Неколико извођача, међу којима су Злата Огневић и Јамала, изразили су незадовољство и наду да ће резултати суботњег избора бити поништени, док је чланица жирија Ана Херман затражила детаљну анализу гласова.

Онлајн петицију формирали су фанови у Украјини како би поништили резултат националног избора. Њихова иницијатива заснована је на чињеници да је Мика Њутон добила гласове са 2.000 бројева телефона, док је Јамала добила гласове са 6.ооо бројева. С тим у вези, јавни сервис Украјине НТУ, потврдио је  да ће наредне године бити промењен начин избора и да ће се прихватати гласови само са јединствених ИП адреса и бројева телефона.

Као одговор на наведене прозивке, изабрана представница Мика Неwтон послала је писмо председнику Украјине Виктору Јануковићу и председнику Владе Миколи Азарову са молбом да се укључе у целу ситуацију не би ли доказали да је гласање било регуларно и да није било преваре. Такође, Мика је изразила жељу да пева другу песму на Евросонгу! Нову песму писао је Walter Afanasieff , аутор мега-хита "My heart will go on" коју изводи добро нам знана Селин Дион.

Мика Њутон победила је на националном финалу Украјине одржаном у суботу, 26. фебруара, са песмом "Angel".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару