Милан Станковић

Милан Станковић, представник Србије на 55. такмичењу "Песма Евровизије" у Ослу, има 23 године и 50.000 продатих примерака свог деби албума. Фаму која настаје око њега медији зову "Миланоманиа".

Милан Станковић је рођен 9. септембра 1987. године у Београду.

Године 2007. учествује на музичком такмичењу "Звезде Гранда". Убрзо постаје апсолутни фаворит публике (од 14 такмичарских емисија, чак у 12 је на првом месту по броју СМС гласова публике). Захваљујући бројним фановима, улази у супер финале и привлачи огромну пажњу медија.

Исте године његови синглови се појављују на компилацијским дисковима "Звезда Гранда" (тираж 100.000 примерака). Поред наступа на простору бивше Југославије, издвајају се његови наступи у Америци и Швајцарској.

У мају 2009. излази Миланов деби албум "Соло", који се брзо распродаје у 50.000 примерака. Песме са албума "Соло" постају хитови. Млади људи широм региона оснивају фан-клубове, шаљу му поклоне и писма, имитирају његов ексцентрични стил облачења и препознатљиву фризуру. Фаму која настаје око њега медији називају "Миланоманија".

Крајем октобра 2009. појављује се спот за песму "Face" који наилази на веома позитивне критике.

Због препознатљивог гласа, изгледа и става, Милан је за кратко време постао једна од највољенијих и најоспораванијих звезда. Никога не оставља равнодушним - док га једни обожавају, други га оспоравају.

Једно је сигурно - медији и публика помно прате сваки његов покрет.