Читај ми!

Оливера Ковачевић: За победу на Евросонгу не постоји шаблон, први задатак улазак у финале

Вечерас почиње „Песма Евровизије“, а у првој полуфиналној вечери наступиће представници 17 земаља. Представница Србије Ана Ђурић Констракта учествује у другој такмичарској вечери у четвртак, а главни и одговорни уредник Забавног програма РТС-а Оливера Ковачевић рекла је да је први задатак улазак у финале, а да је након тога све лакше.

Главни и одговорни уредник Забавног програма РТС-а Оливера Ковачевић рекла је да учитавамо наше жеље у вези са наступом представнице Србије на "Песми Евровизије" Аном Ђурић Констрактом и да је први задатак улазак у финале, а да је после тога све лакше.

"То што наши медији преносе, она има наклоност наших медија, то је евидентно. Има наклоност и медија у региону. Људи у региону је јако воле. За то европско тржиште, да тако кажем, видимо различите изјаве и бивших представника и победника да су јој наклоњени, па надамо се да ће то бити и предуслов за добар резултат", навела је Оливера Ковачевић.

Објаснила је да чланови жирија гласају током генералне пробе која се одржава вече уочи полуфиналних и финалне вечери.

Говорећи о утицају друштвених мрежа, Ковачевићева је навела да мреже утичу на све, а да на "Песму Евровизије" утичу више него на друге сегменте јавног живота, пошто такмичење, пре свих, гледају млади људи.

"Знак да сте на друштвеним мрежама популарни, на овај или онај начин, свакако је добра вест, али не мора да значи да ће то бити тако. Ми смо често имали ситуације да на кладионицама наши представници добро стоје, па буде потпуно другачије. На кладионицама је она сада на десетом месту, што опет не мора да значи", рекла је Оливера Ковачевић.

Додала је да су пратили синоћну генералну пробу првог полуфинала и оценила да су Италијани направили занимљиву сцену, као и да јој се допао "грин рум", у којем је природно зеленило.

За победничку песму не постоји шаблон, а Оливера Ковачевић је навела да је музичка понуда на овогодишњем фестивалу разноврсна.

"Украјина, која важи за фаворита, пре свега из политичких разлога, и не само из политичких разлога него из саосећања народа Европе према народу Украјине у овом рату, добро се позиционира. Они су изашли са етно-песмом. Молдавија такође, али су наше комшије Бугари изашли са рокенролом", истакла је главна уредница Забавног програма РТС-а.

У вечерашњем, првом полуфиналу ће се представити 17 извођача највећег музичког спектакла у Европи. Такмиче се представници Албаније, Летоније, Литваније, Швајцарске, Словеније, Украјине, Бугарске, Холандије, Молдавије, Португалије, Хрватске, Данске, Аустрије, Исланда, Грчке, Норвешке и Јерменије.

Пренос првог полуфинала "Песме Евровизије" почиње вечерас у 21 час, а можете га пратити у директном преносу на РТС 1, РТС Свет, Радио Београду 1, као и путем платформе РТС Планета. Текстуални пренос такмичења можете пратити на Интернет порталу РТС-а.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару