Читај ми!

Како се In corpore sano котира на Јутјубу а како у кладионицама, и шта то (не) значи

Још четири дана остала су до почетка избора за Песму Евровизије у Торину. Констракта се припрема, „боросане” су стигле на време, навијачи су спремни. Када је реч о броју прегледа на „Јутјубу", на првом месту је Италија са чак 54 милиона прегледа, следи Србија са 14 милиона, а затим Шпанија, Украјина, Норвешка и Шведска.

Након што је Констракта победила у Србији - њена песма је била прва у трендингу у свим земљама бивше Југославије, али и у Аустрији, друга на Малти и у Норвешкој, трећа у Шведској, пета у Лихтенштајну и Швајцарској.

Када је реч о кладионици на сајту Eurovisionworld, највише шансе ове године даје се Украјни, потом Италији, Шведској, Уједињеном Краљевству и Шпанији.

Што се тиче земаља бивше СФРЈ, Србија је на 11. месту, Хрватска 28, Словенија и Сeверна Македонија су последње на листи.

По избору холандског портала Jurostori песма In corpore sano, налази се међу шест номинованих за најбољи текст овогодишњег такмичења.

На списку су још представници Швајцарске, Италије, Аустралије, Украјине и Уједињеног Краљевства.

Гласање још траје, а за сада представница Србије, односно текст песме In corpore sano, води и има 80 одсто гласова. Иначе, Констракта је добила награду од пољског портала за најкреативнији наступ.

Међу љубитељима Евросонга има оних који су мало већи љубитељи од осталих и они су чланови посебног ОГАЕ удружења.

Владимир Јовановић, њихов представник, каже да је број прегледа композиције на Јутјубу значајан јер „је један од показатеља тога како се земље котирају пре самог такмичења, али да није правило".

„Имали смо међутим прилике да видимо да су неке земље имале по 70 милиона прегледа пре самог такмичења, а на Евровизији освоје неко седмо, осмо или двадесето место", рекао је Јовановић и додао да у последње време, кладионице „погађају све чешће".

„Последњи пут је било 2018. године, када је израелска представница, чим је објављена песма, она је била на првој позицији и тако је и завршила, до самог проглашења победника. Прошле године кладионице су помало омашиле. Италијански представници нису били у самом врху, већ на неком четвртом, петом месту, али ето, на крају смо видели да су победили", додао је.

Истиче да је циљ удружења - промоција нашег представника на Евросонгу, а да се учлани - може свако попуњавањем једноставног формулара.

„Ми кроз наше активности, разговарамо и са нашим представником, што је интересантно члановима, организујемо нека дружења, караоке вечери...", објаснио је Јовановић.

Међу члановима су људи различитих профила и професија, од правника преко професора, музичара до ај-ти стручњака. Свима је заједнико то што воле - Евросонг.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару