Читај ми!

РТС и обожаваоци испратили Констракту у Торино уз поруку да ћемо се радовати 14. маја

Представница Србије Ана Ђурић Констракта и делегација РТС-а свечано су испраћени у Торино. Заставу Србије нашој представници уручио је генерални директор РТС-а Драган Бујошевић, а срећу јој је пожелео и амбасадор Италије у Србији Карло Ло Кашо.

Песма Евровизије одржава се од 10. до 14. маја у италијанском Торину, а Радио-телевизија Србије је организовала традиционални испраћај нашег представника на фестивал.

Главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а Оливера Ковачевић истакла је да је Констракта остварила убедљиву победу на најгледанијем телевизијском спектаклу у Србији, фестивалу „Песма за Евровизију“, са неочекиваним музичким изразом и визуелним идентитетом.

„РТС је одлучан у намери да наша земља сваке године учествује на Песми Евровизије, јер ми најбоље знамо како изгледа када сте, не својом вољом, искључени из света“, навела је Ковачевићева.

Додала је да се Песма Евровизије у Торину одржава у сенци рата у Украјини и да верује да ће са такмичења отићи порука мира и молба да рат стане.

„Радио-телевизија Србије се потрудила да омогући потребне предуслове да наступ у Торину буде на високом, на светском нивоу. Звук лепоте, овогодишњи слоган Песме Евровизије, нека крене данас из Београда у Торино, па да се, Боже здравља, 14. маја претерано радујемо“, поручила је Оливера Ковачевић.

Песма Евровизије се одржава у Италији трећи пут, а први пут у Торину. Претходно је такмичење одржано у Напуљу 1965. и Риму 1991. године. Овогодишње такмичење биће одржано у дворани „Пала Олимпико“, која је изграђена 2006. године за потребе Зимских олимпијских игара. Водитељи ће бити певачи Лаура Паузини и Мика и ТВ звезда Алесандро Кателан.

Амбасадор Италије у Србији Карло Ло Кашо на почетку говора се обратио на српском и рекао да је веома срећан што може да поздрави Констракту пред њен одлазак у Торино.

„Италија ће од 10. до 14. маја бити домаћин ове велике манифестације која се враћа у нашу земљу после 30 дугих година одсуства и то у истој недељи када ће Торино бити центар Европе и света“, истакао је амбасадор Италије и додао да ће током те недеље у Торину бити одржани и други значајни међународни догађаји.

Подсетио је да је Италија учествовала на првој Песми Евровизије и да је од тада победила три пута.

„Што се тиче Манескина, желео бих да вас подсетим да су прошле године, одмах после победе, српске представнице из групе Харикејн прве потрчале у загрљај италијанском бенду, што је још један знак искреног пријатељства наша два народа“, рекао је Ло Кашо.

Додао је да Евровизија није само музички фестивал, јер ће се овом приликом на сцену донети и сва изражајност Италије, почевши од сценографије.

„Почаствовани смо што још једном имамо прилику да угостимо овај фестивал, који није само музичка представа него и инструмент за даље јачање наших заједничких културних корена и који нас додатно зближава у изградњи заједничког европског дома, а Европска унија је дом у коме Италија здушно жели и Србију. Стога бих желео да Констракти и њеној песми са латинским називом 'In corpore sano' упутим најлепше жеље и успех на Евровизији“, навео је италијански амбасадор и додао је да је њена песма корак испред времена у сваком смислу.

Након обраћања, амбасадор Италије предао је Ани Ђурић Констракти заставу Италије, након чега му се представница Србије захвалила на италијанском и уручила му поклон.

Прошлогодишње представнице, чланице групе Харикејн, путем видео-поруке пожелеле су Констракти срећу и да се лепо забави у Торину. Навеле су и да очекују победу, „али без притиска“.

Након тога је генерални директор РТС-а Драган Бујошевић свечано уручио заставу представници Србије и пожелео јој срећу у Торину.

„Ми смо се фокусирали да радимо и да ово држимо у домену забаве“, рекла је Констракта и додала да ће се трудити да представе Србију у најбољем светлу.

Представница Србије наступиће у другом полуфиналу Песме Евровизије које се одржава у Торину 12. маја, под редним бројем три.

петак, 19. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару