Читај ми!

Констракта је у трендингу широм Европе – како странци реагују на песму In corpore sano

Победа Констракте на „Песми за Евровизију“ већ је трећи дан тема о којој сви говоре. Песма In corpore sano освојила је публику у Србији, али су се многи запитали како ће гледаоци у Европи схватити ову песму, која ће на евровизијској сцени бити изведена на српском и латинском.

Реакције након Констрактине победе у Србији су подељене – има оних којима песма не излази из главе, али и оних који не разумеју шта је уметница желела да поручи. Ипак, многи су се запитали како ће песму која ће представљати Србију на „Евросонгу“ прихватити гледаоци у другим земљама.

Чини се да су се публици у Европи Констрактин наступ и песма In corpore sano изузетно допали, пошто се према слушаности налази на првом месту (Youtube Music Trending) у свим земљама бивше Југославије, али и у Аустрији.

Да Констракта није само регионални феномен, доказ је друго место на Малти и у Норвешкој, треће у Шведској, четврто у Швајцарској и девета позиција међу музичким трендовима у Немачкој.

Осим тога, од синоћне објаве песме на званичном Јутјуб каналу „Евросонга“, Констракта је прикупила готово 250.000 прегледа. 

Шта кажу љубитељи „Евросонга“ 

На песму која ће представљати Србију на „Песми Евровизије“ реаговали су и најпознатији портали који прате највеће музичко такмичење на свету.

Вилијам и Дебан са најпопуларнијег евровизијског портала Wiwibloggs заинтригирани су наступом, питају се због чега се спомиње Меган Маркл, али и да ли Констракта пева само о прању руку.

Оцењују да је песма другачија и да би, због занимљивог наступа, могла добро да се пласира и да једва чекају да је виде на евровизијској сцени.

Енди са портала Eurovoxx је поставио слична питања – откуд у песми Меган Маркл, упитао се зашто пере руке и о чему пева, али и откуд таква поставка у наступу.

Навео је да никад досад није био толико збуњен евровизијском песмом, али и да му се, упркос томе, композиција заиста допала.

Искрену реакцију, како је навела, дала је и Литс са Јутјуб канала Eurovision Feels. Истакла је да је веома заинтригирана песмом, а при крају песме се упитала шта се дешава и да јој звучи као да је у једној чула 20 различитих композиција.

Након преслушавања песме, одлучила је да пронађе превод песме на енглески и када је схватила да Констракта пева о увећаној слезини и тајни здраве косе Меган Маркл, није била сигурна да ли је пронашла прави превод.

Реакције широм Европе доказују да за добру песму и интригантан наступ није важан језик на којем се пева, пошто је на интернету могуће пронаћи превод текста, а да је могуће тријумфовати и без песме на енглеском показују нам примери Португалије из 2017. и Србије из 2007. године – када су Салвадор Собрал и Марија Шерифовић победили са песмом на матерњем језику.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару