Читај ми!

#PZE22

Драгана Косјерина и Јован Радомир: Спремни смо за Песму за Евровизију '22, РТС прати светске трендове

До почетка фестивала „Песма за Евровизију '22“, на којем ћемо изабрати представника Србије у Торину, остао је још један дан, а водитељи такмичења Драгана Косјерина и Јован Радомир истичу да је цео тим спреман и да гледаоце очекују три сјајне фестивалске вечери.

Фестивал „Песма за Евровизију '22“ почиње сутра, а водитељи Драгана Косјерина и Јован Радомир истичу да су „уиграна четворка“, пошто су заједно са Кристином Раденковић и Стефаном Поповићем водили национални избор 2020. године.

„Направили смо годину дана паузе због пандемије, али смо се заиста обрадовали када смо чули да ћемо се сви окупити на нашем националном фестивалу на ком бирамо представника на 'Песми Евровизије' која се ове године одржава у Торину“, рекла је Драгана Косјерина.

У два полуфинала такмичиће се по 18 полуфиналиста, а по девет одлази у финале, 5. марта, где ће се борити за статус представника Србије на „Песми Евровизије“.

Јован Радомир, новинар и водитељ СВТ-а, шведског јавног сервиса, рекао је да су од првог тренутка 2020. године нашли заједнички језик и истакао да му је изузетна част што је поново добио позив од РТС-а да поново ради са истим тимом.

Напоменуо је да и РТС прати светске трендове, када је у питању организација такмичења.

„Ја морам да кажем, ова сцена је фантастична. У Шведској, наш избор је огроман, као мала Евровизија. Ја мислим да је ипак српски избор близу шведског избора, тог квалитета, те продукције“, казао је Јован Радомир.

Драгана Косјерина је похвалила овогодишње учеснике и њихове наступе и костиме, као и режију свих наступа и истакла да гледаоци заиста то треба да виде.

„Потрудили смо се, комплетан продукциони тим, да то заиста изгледа као велика 'Евровизија'. На тај начин и бирамо представника и гласа се по евровизијском принципу и публика ће имати прилике да учествује у избору нашег представника на 'Песми Евровизије'. Људи због тога и воле овај фестивал“, навела је Косјерина.

Додала је да овогодишњи број учесника, 36, али и више од 150 пријављених композиција говори о томе да су се музичари ужелели фестивала.

Јован Радомир је навео да је најбоље имати добар микс и да имамо 36 добрих песама, али да ће финале бити оно што је најбоље из обе вечери.

Водитељи су поручили да вредно раде на припремама ревијалног дела програма и увежбавању кореографија, а познати музичари ће нас подсетити на евровизијске и италијанске хитове.

На овогодишњем такмичењу имамо велики број искусних такмичара, али и дебитаната, а Јован Радомир је казао да је слично и у Шведској и да је важно да се младе наде појаве како би можда и нешто научили од старијих колега и стекли важно искуство на сцени.

Прво полуфинале „Песме за Евровизију '22“ емитује се већ сутра од 21 час уз директан пренос на РТС 1, РТС Свет и мултимедијалној платформи РТС Планета. Друго такмичарско вече на програму је у петак, а велико финале гледаоци ће моћи да прате у суботу од 21 час.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару