Читај ми!

Споразум о директним летовима

Аустралија и Србија потписале су Меморандум који ће омогућити успостављање директних летова. Будућа сарадња у области ваздушног саобраћаја заснована на принципу слободне конкуренције међу авиокомпанијама две земље.

Представници Србије и Аустралије потписали су у Београду Меморандум о разумевању којим се омогућава успостављање директних летова између те две земље. Меморандум су потписали министар за инфраструктуру и енергетику Србије Милутин Мркоњић и амбасадорка Аустралије у Београду Хелена Штудерт, наводи се у саопштењу Министарства за инфраструктуру Србије.

"На овај начин авиопревозницима омогућујемо оптималне тржишне услове за обављање саобраћаја, док ће путници први пут после више година моћи директно да лете између Србије и Аустралије", рекао је Мркоњић.

Мркоњић и амбасадорка истовремено су парафирали билатерални споразум којим се успоставља сарадња Србије и Аустралије у области ваздушног саобраћаја. Меморандум се заснива на принципу слободне конкуренције и омогућава авиокомпанијама из земаља потписница да обављају до седам летова недељно из Србије до главних аустралијских аеродрома у Сиднеју, Мелбурну, Перту и Бризбејну.

Наводи се и да ће домаћи авиопревозници имати неограничен приступ свим регионалним међународним аеродромима на територији Аустралије. Како су истакли у Министарству за инфраструктуру, споразумом се отварају нове могућности за туристичку привреду обеју земаља, а српској заједници у Аустралији која има више од 95.000 грађана омогућиће се директна веза са матичном земљом. Споразум предвиђа и такозвани "код шер" систем приликом продаје карата и превоза терета, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи