Читај ми!

Европски филмски врх

"Бели, бели свет" Олега Новковића и "Тилва Рош" Николе Лежаића, према оцени Европске филмске академије, налазе се међу 40 најбољих европских филмова у 2011. години.

Европска филмска академија одабрала је 40 најбољих европских филмова за текућу годину. Горан Паскаљевић, који је члан Управног одбора Европске филмске академије, истакао је да је ово веома успешна година за српски филм у Европи, што показује и чињеница да су се два домаћа филма први пут нашла на листи најбољих европских остварења, при чему Тилва Рош као најбољи филм и откриће године.

Паскаљевић је указао на чињеницу да велике кинематографије, попут шпанске и италијанске, такође имају по два остварења на листи најбољих филмова, од којих ће пет бити номиновани за награду Европске филмске академије.

Паскаљевић је, у Музеју Југословенске кинотеке у Београду, рекао да ће Европска филмска академија листу најбољих филмова у 2011. години званично саопштити за седам дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи