Читај ми!

Српска привреда у Солуну

Представници више од четрдесет привредних друштава и предузетничких компанија, института и привредних комора у Србији учествоваће на националној изложби српске привреде на 76. Међународном општем сајму у Солуну од 10. до 18. септембра.

На 76. Међународном општем сајму у Солуну (Т.И.Ф.), који се одржава од 10. до 18. септембра, српску привреду представљаће више од четрдесет привредних друштава и предузетничких компанија, института и привредних комора у Србији, најавила је Привредна комора Србије.

Привредну делегацију предводиће Милош Бугарин, председник Привредне коморе Србије, док ће на челу државног дела делегације, који чине представници министарстава пољопривреде и трговине, економије и Агенције за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА), бити Душан Петровић, министар пољопривреде и трговине.

Предузећа из Србије представиће производе и услуге на око пет стотина квадратних метара изложбене површине националног штанда, под слоганом "Србија у Солуну 2011 – Увек заједно".

Примарни циљ тог наступа јесте континуирано представљање српске извозне понуде на грчком тржишту.

На међународном сајму у Солуну, који представља једну од најзначајнијих сајамских изложби југоисточне Европе, учествоваће дванаест предузећа у области пољопривреде и прехрамбене индустрије, седам предузећа металске и електроиндустрије, по три у области хемијске и индустрије текстила, коже и обуће, четири компаније у сектору производње намештаја и опреме, десет у области технолошких иновација и предузетници.

Туристичке услуге промовисаће Туристичка организација Србије и представници једне агенције.

У оквиру сајма, на којем Србија ове године има статус почасне земље, биће одржане многе пратеће манифестације, међу којима су Форум туристичке привреде Србије, Инвестициона конференција, на којој ће званичници из Србије грчким привредницима изнети погодности за инвеститоре.

Биће одржана радионица о франшизингу и секторски округли столови о могућностима српске прехрамбене индустрије, перспективама сарадње у металској и електроиндустрији и потенцијалу српске дрвне индустрије, као и самосталне презентације излагача.

Наступ српске привреде на сајму у Солуну биће обогаћен културно-уметничким програмом.

Националну изложбу српске привреде у Солуну организује Привредна комора Србије уз подршку Министарства пољопривреде и трговине.

Српска привреда је традиционално присутна у Грчкој, а трговинску размену, најзаступљенији вид сарадње, карактерише стални раст од 2000. године.

Међународни општи сајам је највећа сајамска манифестација у Грчкој, а на 30.000 квадратних метара сваке године представи се око 650 излагача из тридесетак земаља света и посети га око 200.000 људи.

Дан уочи сајма, како је најављено, у Трговинско-индустријској комори Солуна биће одржан пословни форум "Србија у Солуну 2011 – перспективе билатералне економске сарадње" и билатерални састанци привредника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи