Читај ми!

Српски произвођачи хране у Словенији

На 49. Међународном сајму прехрамбених производа “Агра”, који се одржава у Горњој Радгони у Словенији, налазе се и српски произвођачи хране.

На 49. Међународном сајму прехрамбених производа "Агра", који се одржава у Горњој Радгони у Словенији, од 20. до 25. августа, међу 1.710 излагача из двадесет седам држава налазе се и српски произвођачи хране.

Највиша светска достигнућа у производњи хране разгледаће више од 100.000 посетилаца, који ће моћи да купе најсавременију механизацију и врхунску опрему за пољопривреду.

Манифестацију, чији је држава почасни гост ове године Пољска, отворио је председник Републике Словеније Данило Тирк.

Сајам је задржао слоган "Директно на сто", а посебно је посвећен локалној производњи хране и већем самоснабдевању са нагласком на сеоски туризам и еколошку производњу хране.

Највећи део сајма посвећен је комерцијалним изложбама, а остало стручним приредбама, саветовањима и предавањима којих ће бити више од педесет.

Поред тога, биће приређено шест стручних оцењивања изложених производа, а одржаће се и око сто пратећих приредби.

Укупна робна размена Србије и Словеније за шест месеци 2011. године износила је 505,3 милиона долара, што је за 17,9 одсто више у односу на исти период 2010. године.

Извоз у Словенију износио је 263,9 милиона долара и бележи раст од 35,2 одсто у односу на исти период 2010. године.

Увоз из Словеније већи је за 3,4 одсто у односу на исто време 2010. године и износи 241 милион долара. Суфицит у робној размени за то време износи 22,5 милиона долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи