Читај ми!

Пословни водич за инвеститоре

Министарство вера и дијаспоре припрема пословни водич за инвеститоре из дијаспоре, са циљем да се огромни економски потенцијал дијаспоре, уместо у финалну потрошњу већим делом усмерава у инвестиције, најавио је Срђан Срећковић, ресорни министар.

Министарство вера и дијаспоре припрема пословни водич за инвеститоре из дијаспоре, који ће садржати све податке о економским могућностима Србије, најавио је Срђан Срећковић, ресорни министар.

"Водич који припремамо је наставак наших напора да пословне људе из дијаспоре анимирамо да се баве бизнисом у Србији", напоменуо је Срећковић.

Срећковић је рекао да је у обостраном интересу да омогућимо правовремене и тачне информације инвеститорима из дијаспоре о економским приликама у Србији, с обзиром на важност економског потенцијала наше дијаспоре која је до сада уложила око 550 милиона долара, отворила близу 1.000 малих и средњих предузећа и запослила око 22.000 радника.

Он је истакао да тај водич као и друге сличне активности министарства имају за циљ да се огромни економски потенцијал дијаспоре, уместо у финалну потрошњу већим делом усмерава у инвестиције, подсетивши да је тај потенцијал вредан око пет милијарди долара, које годишње у виду дознака улазе унашу земљу.

Водич ће, како је навео, садржати све податке о економским могућностима Србије - пореском систему, субвенцијама за инвеститоре, спољнотрговинској размени, макроекономским показатељима, споразуме о извозу склопљене са другим државама, могућностима за отварање фирми, као и контакте свих релевантних институција које чине наш привредни систем.

Такође, садржаће и мултимедијални инвестициони каталог о могућностима за инвестирање у матици, са 193 конкретна инвестициона пројекта из 68 општина и градова Србије.

Срећковић је закључио да данашња Србија не позива дијаспору да на стари квазипатриотски и демагошки начин помаже матици, већ да, улажући у профитабилне пројекте, зарађују, а при томе запошљавају домаћу радну снагу и доприносе расту друштвеног производа и побољшању економских прилика у земљи.

Срећковић је најавио да ће Министарство вера и дијаспоре наставити да обавештава наше људе у расејању о могућностима улагања и привређивања у Србији, јер је сваки појединачни инвеститор важан, као и да ће се министарство свакоме непосредно обраћати са намером да се што брже остварују идеје и пројекти.

Министар је изразио очекивање да ће ускоро инвеститори из дијаспоре имати све већу улогу у привредном развоју земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи