Уџбеници допунским школама

Наставља се акција слања уџбеника деци дијаспоре, коју спроводи Министарство вера и дијаспоре у сарадњи са Заводом за удџбенике и наставна средства, наводи се у саопштењу Министарства вера и дијаспоре.

Министарство вера и дијаспоре Србије у циљу заштите српског језика, културе и писма послаће уџбенике, букваре, читанке и граматике српској деци која живе ван граница земље. Слање наставног материјала и уџбеника за српски језик уочи почетка нове школске године, наставак је акције коју је министарство, у сарадњи са Заводом за уџбенике и наставна средства, почело прошле године, када је послато више од 8.000 књига црквено-школским општинама у расејању.

Министар вера и дијаспоре Срђан Срећковић указао је да је важна област рада његовог министарства јачање допунске наставе на српском језику, како би се очувао културни и духовни идентитет Срба.

"Веома значајан вид очувања идентитета и преношења на нове генерације јесте организовање школа српског језика за децу наших миграната и снабдевање квалитетним уџбеницима. Због тога Министарство вера и дијаспоре редовно шаље уџбенике и друга учила свим нашим школама у дијаспори", рекао је Срећковић.

У склопу акције очувања језика и писма за децу из дијаспоре организоване су летње школе српског у Сремским Карловцима, Азањи, Соко Граду и Селевцу, а Министарство је суфинансирало оснивање школа српског језика у Јужноафричкој Републици, Швајцарској, Албанији, Македонији, Словенији и Хрватској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи