Читај ми!

Уметници из Србије на "Охридском лету"

Последња три дана међународне културне манифестације „Охридско лето" протекла су у знаку музичара и драмских уметника из Србије.

На међународној културној манифестацији „Охридско лето", представили су се Јозеф Нађ, са монодрамом "Без наслова" и хор "Мелодија", под диригентском палицом Дивне Љубојевић.

Јозеф Нађ, презентовао је своје ауторско дело, камерну монодраму „Без наслова". У потпуној тишини, уз забрану фотографисања, дело је видела само одабрана публика од педесет људи.

У представи је наступила и глумица Ан Софи Ланселин из Француске, где Нађ последњих година ради на тематици театра без речи.

Светска премијера монодраме „Без наслова" је изведена у јуну на Прашком квадриеналу, где је играна још 21 пут. На „Охридском лету" је изведена три пута.

У предвечерје великог хришћанског празника Св. Пантелејмона, у цркви Св. Софија на репертоару је била духовна музика у извођењу хора „Мелодија" под диригентском палицом Дивне Љубојевић. Православно музичко наслеђе и њен анђеоски глас, као и низ црквених песама дочарали су сву лепоту хришћанске богослужбе. Молитвене „Оче наш", „Приђите", „Херувимска песма", „Васкресење Христово видјевше" нису личиле на уобичајене концертне песме, јер су солиста и чланови ансамбла манифестовали истинску и живу веру испуњену љубављу и празничном радошћу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи