Читај ми!

Студентска пракса у августу

Српски студенти са светских универзитета ће од 14. до 29. августа бити на пракси у општинама и градовима у Србији, у оквиру пројекта "Упознај државу Србију", саопштило је Министарство верa и дијаспорe.

Српски студенти из Италије, Француске, Аустрије, Немачке, САД, Канаде, Словачке и Македоније имаће прилику да се упознају са начином рада локалних самоуправа у Србији и њиховом улогом у привредном систему наше земље, у оквиру пројекта "Упознај државу Србију".

У Министарству очекују да ће знањем, искуством и контактима стеченим у иностранству, али и активним ангажманом на том пројекту, српска интелектуална дијаспора дати знатан подстрек локалном развоју земље.

Студенти ће бити распоређени у осамнаест општина и градова, међу којима су Врање, Крагујевац, Панчево, Пожаревац, Сомбор, Чачак и већи број општина - Апатин, Велико Градиште, Врњачка Бања, Земун, Инђија, Неготин, Нови Бечеј, Параћин, Рума, Сокобања, Ћуприја и Уб.

Током праксе студенти ће имати задатак и да припреме презентацију о општинском потенцијалу (привредном, туристичком и енергетском), чије унапређење и промоција у иностранству би могла да допринесе целокупном просперитету локалне самоуправе.

"Стицање искуства је веома значајно у професионалном развоју младих људи, свих профила и интересовања, а упознавање са радом и функционисањем органа државе Србије свакако пружа непроцењиву корист и представља велику одговорност и обавезу. Веома сам срећан што су наши студенти са престижних светских универзитета из иностранства, ову могућност упознавања са локалним институцијама "изнутра" прихватили са ентузијазмом. Свесни смо чињенице да у Србији има пуно неразвијених општина и да је потребно да се у њихов будући развој укључе и ови млади људи", рекао је раније Срђан Срећковић, министар верa и дијаспорe. 

Министарство ће 15. августа организовати пријем за студенте из дијаспоре и представнике локалних самоуправа у Србији који учествују у пројекту "Упознај државу Србију".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи