Читај ми!

Возите опрезно!

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова започели су превентивно промотивну акцију "За безбедан и срећан пут", уз поделу одговарајућих флајера са пригодним порукама возачима.

Истраживања спроведена последњих година показују да су током јула и августа сваке године најизраженија страдања на путевима у Републици Србији. Само у периоду од 2000. до 2010. године у овим месецима погинуло је 2.079 лица, а повређено више од 43.000.

Имајући то у виду, Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова започели су превентивно промотивну акцију "За безбедан и срећан пут", уз поделу одговарајућих флајера са пригодним порукама возачима.

Акција се реализује у периоду од 11 до 18 часова на најфреквентнијим путним правцима у Србији: на наплатним рампама Коридора 10 и на одређеним местима на Ибарској магистрали, као и у време одржавања Сабора трубача у Гучи.

Поруке имају за циљ, како је за РТС Сателит истакао Стојадин Јовановић, директор за безбедност саобраћаја, да утичу на свест возача, посебно на оне који прелазе дуже релације, да повећају опрезност, да не праве саобраћајне прекршаје и да чешће праве паузе на својим путовањима.

С обзиром на појачан међународни, транзитни саобраћај, један од флајера прилагођен је страним возачима и урађен је на енглеском језику.

Повећан интензитет саобраћаја, честе грешке возача због смањене пажње услед високих температура и умора, непрописна и неприлагођена брзина, непрописно претицање и непоштовање правила саобраћаја су фактори који утичу на повећано страдање на путевима у овом периоду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи