Читај ми!

Кривична пријава због контроле пописа

Црногорска опозициона Нова српска демократија поднела је кривичну пријаву против директорке Завода за статистику Црне Горе, тврдећи да је током пописа становништва онемогућила контролу података и тешко повредила права грађана Црне Горе српске националности.

Опозициона Нова српска демократија (НОВА) поднела је кривичну пријаву против Гордане Радојевић, директорке Завода за статистику Црне Горе (МОНСТАТ) због злоупотребе службеног положаја и спречавања контроле пописа.

НОВА је раније саопштила да не прихвата резултате пописа становништва у Црној Гори који се односе на националност и језик.

Милутин Ђукановић, председник Извршног одбора НОВЕ казао је да је кривична пријава поднета, јер је МОНСТАТ саопштио резултате пописа становништва који нису тачни.

У тексту кривичне пријаве, коју је објавио Дан, Ђукановић је навео да је Радојевић током пописа становништва онемогућила контролу података.

"Радојевић је спречила проверу тачности уноса свих података, а потом тако непроверене податке објавила јавности као званичне, обмањујући грађане Црне Горе", казао је он.

Ђукановић сматра да су на тај начин тешко повређена права грађана Црне Горе српске националности.

Према подацима МОНСТАТА, на попису у Црној Гори као Срби изјаснило се 28,73 одсто грађана, док српским језиком говори 42,88 становништва.

НОВА је саопштила да, према њиховим подацима, у Црној Гори има 33 одсто Срба, а српским језиком говори 47 одсто становништва.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи