Читај ми!

Јачање економске сарадње са дијаспором

Министарство вера и дијаспоре најављује интензивније представљање српске привреде дијаспори и могућности економске сарадње.

Министарство вера и дијаспоре интензивније информисаће српску пословну дијаспору о могућностима економске сарадње са матицом, а посебна пажња биће посвећена афирмацији трансфера новчаних дознака у Србију формалним каналима, саопштило је у Београду ресорно министарство.

Министарство вера и дијаспоре ће у наредном периоду организовати бизнис форуме са привредницима из дијаспоре и билатералне скупове, као облике представљања српске привреде у дијаспори, најавио је Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре.

"Намера нам је да представимо пројекте економске, комуналне и социјалне инфраструктуре и да подстакнемо улагања у ову област. Ту не треба занемарити пољопривредну и прехрамбену индустрију, као развојне шансе Србије", истакао је министар Срећковић.

Срећковић је додао да ће бити подстицана трговина Србије и суседних земаља, посредовањем српске дијаспоре у тим земљама и напоменуо да је важно да се промовишу предности које Србија има на основу Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП) и Споразума о слободној трговини са земљама у централној Европи (ЦЕФТА), Подручјем слободне трговине у Европи (ЕФТА), Русијом, Турском, Белорусијом и Казахстаном.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи