Читај ми!

“Трст“ у Хрватској

Ансамбл београдског "Атељеа 212" наступиo je на Малом Бриону у Хрватској, где je извеo представу “Трст“.

Представа Трст у изведби Атељеа 212 je приказана у хрватској тврђави Минор на Малом Бриону, у склопу једанаесте сезоне Казалишта Улисис - међународног позоришног пројекта који је 2001. године покренуо глумац Раде Шербеџија.

Током протеклих сезона Казалишта Улисис, Хрватској, али и међународној публици, представило се више од стопедесет уметника из Канаде, САД, Новог Зеланда, Боливије, Чеченије, Ирана, Велике Британије, Француске, Босне и Херцеговине, Србије.

Представу Трст је по тексту Милоша Радовића режирала Алиса Стојановић, а у њој играју Бранка Петрић, Јелисавета-Сека Саблић, Бранислав Зеремски, Светозар Цветковић, Дара Џокић, Милица Михајловић и Катарина Жутић.

Представа је премијерно изведена 17. маја у Атељеу 212, на отварању другог позоришног фестивала "Муцијеви дани". Радња представе одвија се у хотелу "Савоја", у центру данашњег Трста, у чијим се луксузним собама на различите начине завршавају приче започете у том граду пре много деценија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи