Читај ми!

Попис становништва у Аустралији

Амбасада Србије у Аустралији позива све Србе, да без обзира којој генерацији припадају, слободно изразе своју националну припaдност и порекло на попису који је у Аустралији заказан за 9. август. "Недвосмислено одговорите са Serbian на питања која се односе на порекло, религију и језик", кажу у амбасади.

Неда Малетић, амбасадор Републике Србије у Аустралији, позвала је Србе да изразе своју националну припадност и порекло на предстојећем попису становништва, који је у тој земљи заказан за 9. август.

Малетићева истиче да су информације са Аустралијског пописа (Цензуса) драгоцене, јер органи Републике Србије немају начин да утврде тачан број наших људи који живе у тој далекој земљи.

Уколико сте српске националности, потребно је да на питања која се односе на порекло, религију и језик одговорите недвосмислено са „Serbian„ за себе и чланове своје породице. Питања на која треба да обратите пажњу су: 12, 16, 18 и 19, с тим да је питање под бројем 18 најважније за утврђивање српског порекла.

На питање бр. 12: „In which country was the person born?" упишите без устезања име државе у којој сте рођени, без обзира на то да ли се ради о Србији, Аустралији, некој трећој земљи, или некој од новонасталих држава са подручја бивше СФРЈ (Croatia, Macedonia, Bosnia and Herzegovina, Montenegro, Slovenia).

На питање бр. 16: „Does the person speak a language other than English at home?" (о језику), упишите "Serbian".

На питање бр. 18:  „What is the persons ancestry?" (о пореклу), упишите "Serbian".

На питање бр. 19: „What is the person's religion?" (о религији), упишите: "Serbian Orthodox" уколико сте православне вере, а уколико сте неке друге вероисповести упишите назив те вероисповести.

На тај начин, без обзира на државу у којој сте рођени Ви и чланови ваше породице, и да ли припадате првој, другој или чак трећој генерацији исељеника, из ваших одговора биће јасно да се ради о лицу српске националности и допринећете да се утврди тачан број Срба у Аустралији.

Све информације које се унесу у Ценсус формулар заштићене су Аустралијским законима и користе се искључиво у статистичке сврхе. Формулар за Ценсус може се попунити и путем интернета - www.abs.gov.au/census.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи