Читај ми!

Међународна дозвола није потребна

Управа граничне полиције Србије демантује тврдње објављене у Швајцарској и Аустрији да је за Србију ипак потребна међународна возачка дозвола. У Управи кажу да је довољно да имају дозвоју своје земље и да неко шири дезинформације.

Ненад Бановић, начелник Управе граничне полиције Србије негирао је данас информацију да се возачима из Европске уније на српским граничним прелазима наплаћује казна ако, поред возачких дозвола матичних држава, не поседују и међународну дозволу.

"То апсолутно не одговара истини. Ми према Европској унији имамо билатералан споразум према коме не треба међународна дозвола и то је тачка. То неко шири дезинформације и то оштро демантујем", рекао је Бановић.

Бановић је нагласио да гранична полиција Србије добро ради и да омогућава брз промет људи и роба, као и да јој приче о наводним казнама за возаче из Европске уније не одговарају, јер ремете редован рад.

Швајцарски информативни портал "20 минута" објавио је данас да у Србији "постоји раскорак" између праксе, и одредбе према којој је возачима из европских земаља приликом преласка српске границе довољна национална возачка дозвола.

"Од почетка јуна добијамо, масовно, информације од особа које су, иако поседују важеће возачке дозволе, на српској граници кажњене са и до 250 евра", изјавио је за тај портал Томас Хајдер, из Ауто-мото и бициклистичком савезу Аустрије (ARBO).

Према писању "20минута", после бројних пријава о казнама, АРБО и швајцарска Савезна управа за путеве (ASTRA) су интервенисале посредством аустријске и швајцарске амбасаде у Београду.

АРБО и АСТРА су од полиције у Србији и од српских дипломата добиле исти одговор, да је за европске возаче приликом преласка границе довољно да имају возачку дозволу своје земље, пише "20 минута".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи