Читај ми!

Летњи распуст у Србији

Летња школа "Свети Сава" у Петровцу на Млави завршава се 24. јула. Следећа група састаје се 30. јула у Селевцу, код Смедерева.

Тара Пузић живи у канадском граду Торонту, а у Летњој школи „Свети Сава" научила је прве речи на српском, свом матерњем језику. Тара је једно од 26 деце из наше дијаспоре која се у Летњој школи "Свети Сава" у Петровцу на Млави враћа својим српским коренима. Та школа основана је још 1995. године и до сада је кроз њу прошло око хиљаду девојчица и дечака.

„Циљ летње школе 'Свети Сава' је да омогућимо деци из дијаспоре на изворима српске културе уче матерњи језик - српски језик и да се упознају делимично са културом српског народа", каже Радмила Кунчар, директорка Летње школе "Свети Сава".

Настава се одвија у Основној школи "Бата Булић", али и на излетима у књижевним радионицама. Српска деца из Албаније, Румуније, Канаде, Аустрије, Пољске и Швајцарске бораве у породицама својих вршњака у Петровцу на Млави.

Ми смо били прошле године у Француској и оданде смо донели лепе утиске. Ја сам се због тога пријавила, због неког новог дружења и да видим, ето, каква је ова школа", каже Љубица Павловић, ученица Основне школе „Бата Булић" у Петровцу на Млави.

Измир Мусић из Албаније каже да се српски језик не може научити за две недеље, али се труде највише што могу.

Летња школа "Свети Сава" свој рад у Петровцу на Млави завршава 24. јула. Следећа група наше деце из иностранства окупиће се у Селевцу, код Смедерева, 30. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи