Читај ми!

Викенд у Кладову

Традиционални Етно фестивал у Кладову одржаће се наредног викенда, у организацији локалне туристичке организације. Кладово ће том приликом посетити велики број Срба из дијаспоре.

Циљ фестивала је очување и неговање традиције, промоција народног стваралаштва, традиционалних јела и пића, фолклорног богатства и обичаја народа Источне Србије. Истовремено то је прилика да се промовишу Кладово и његови туристички потенцијали.

Етно фестивал у Кладову традиционално посећује велики број Срба из дијаспоре и веома је важан за очување идентитета покољења која не живе у својој матици. На њему ће бити приказане различите културе, обичаји и традиција, тако да се очекују и бројни туристи, са румунске стране Дунава, гости и пријатељи.

Програм ће се одржавати на пешчаној градској плажи дугој скоро километар, у баштама хотела "Ђердап" и "Аква", у амбијенту средњовековне тврђаве Фетислам, у баштама кафића у градској променади...

Реч је о највећој манифестацији таквог типа у Источној Србији на којој се очекује око 10.000 посетилаца из Србије и иностранства. Биће постављено и око 40 штандова са старим занатима, сувенирима и еколошким домаћим производима.

Поред културно-уметничких друштава, предвиђени су наступи Јелене Томашевић, Славице Ћуктераш, групе "Црвена јабука" и "Ју групе". У недељу, 24. јула биће одржано такмичење у кувању рибље чорбе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи