Читај ми!

Слаб одзив бирача

На изборима за представнике националних мањина у локалним самоуправама у Хрватској одржаним у недељу 10. јула забележен слаб одзив бирача. У изјави за Програм за дијаспору РТС-а, Боро Ркман каже да СНВ (Српско национално вијеће) има најбоље резултате.

Паклене врућине и сезона годишњих одмора основни су разлог веома слабог одзива на изборима за већа националних мањина и представнике националних мањина у јединицама локалне самоуправе у суседној Хрватској, одржаних у недељу 10. јула.

Према првим проценама излазност свих мањина заједно је негде између 11 и 12 % укупног бирачког тела. Право гласа је имало укупно 362.317 бирача.

У изјави за Програм за дијаспору РТС-а Боро Ркман, председник ИО СДСС (Самостална демократска српска странка) изјавио је да је, што се српске заједнице тиче, излазност била највећа у источном делу Хрватске.

Премда су Срби и овога пута заступљени на више изборних листа Ркман истиче да Српско национално вијеће (СНВ) има убедљиво најбоље резултате. Осим у пожешко-славонској жупанији где је победила листа Српске слоге, у свим другим местима победили су кандидати СНВ-а.

Званичне и потпуне резултате могуће је очекивати тек за десетак дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи