Читај ми!

Национална признања

У завршници Скупштине дијаспоре и Срба у региону, додељена су национална признања за изузетан допринос, резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону за 2011. годину.

Патријарх српски господин Иринеј благословио је присутне и апеловао на Србе који живе у дијаспори да сачувају православну веру, језик и културу, која их чини национално свесним, напоменувши да је црква у тој области учинила највише што може.

"Наши људи широм света треба да се труде не да буду добри Немци, Американци, Канађани или Британци, већ да буду и бољи од њих, баш као што својим примером свакодневно доказују и наши добитници националних признања", рекао је министар вера и дијаспоре Срђан Срећковић.

Признање "Мајка Србија", за област хуманитарних активности, развијање и јачање међусобних веза, унапређење економске сарадње, која се први пут додељује ове године, припала је Душану Видаковићу. 

Награда "Слободан Jовановић" за област политике додељена је Предрагу Владиковићу, награда „Михајло Пупин", за комуникационе технологије, припала је Бранимиру Симићу Главашком, награда „Никола Тесла" за област науке и проналазаштво професору др Маји Ј. Матарић.

Признање „Доситеј Обрадовић" за област образовања добио је др Предраг Мандић, награду „Вук Караџић" за очување српског језика и ћириличног писма протојереј Србољуб Милетић и награду „Милош Црњански" за књижевности Бранко Анђић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи