Дачић апелује за пасоше

Због истека важења старих српских пасоша крајем године, заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић позвао је представнике дијаспоре да узму нова биометријска документа.

Представници дијаспоре старе пасоше неће моћи да изваде од краја године у иностранству, рекао је Дачић на Скупштини дијаспоре и Срба у региону, апелујући на њих да биометријска документа узму у Србији.

Он је најавио и да ће у раду Скупштине учествови представници МУП-а како би са дијаспором разматрали изналажење могућности за лакше добијање свих потребних докумената у иностранству.

"Издавање докумената у иностранству потребно је унапредити", истакао је министар и најавио да ће од радника МУП-а тражити да буду флексибилни и спремни за дијалог са дијаспором. Дачић је истовремено апеловао на представнике дијаспоре да отворено укажу на проблеме и да кроз дијалог дођу до решења.

Он је казао и да је борба против корупције један од приоритета МУП-а, да посебно неће бити толерисана никаква корупција у полицији, при чему је позвао представнике дијаспоре да пријаве уколико су се сусретали са непрофесионалним понашањем у било ком облику радника МУП-а.

Дачић је указао на значај сарадње са дијаспором у области безбедности и очувања реда и мира наводећи пример наших људи који живе у америчкој држави Охајо. Подсетивши да је пре неколико месеци боравио у Кливленду и успоставио контакт са тамошњом полицијом, захваљујући и нашој дијаспори, Дачић је изразио очекивање да ће ускоро бити постигнут споразум са Удружењем шефова полиција државе Охајо.

Дачић је истакао и да је обавеза државе да брине о сваком свом грађанину било да живи у Босни и Херцеговини, Црној Гори, Новом Зеланду, Аустралији или било где у Европи на начин на који најразвијеније државе брину о својим грађанима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи