Читај ми!

Српски писци гости у Хрватској

Троје писаца из Србије гостује у Загребу на позив Хрватског друштва писаца.

Милисав Савић, Дубравка Ђурић и Иван Потић, чланови Српског књижевног друштва, гостоваће у Загребу од 28. јуна до 30. јуна на позив Хрватског друштва писаца. Одржаће две књижеве вечери у оквиру договорене билатералне сарадње Српског књижевног друштва и Хрватског друштва писаца.

Прве вечери, наступили су у џез клубу "Бахус" и читали из својих рукописа уз музику, а у среду, 29. јуна, у клубу "Боокса" биће представљене ауторске поетике гостију.

Милисав Савић припада пионирима стварносне прозе, који је 1969. објавио прву збирку приповедака Бугарска барака, а затим је у библиографију уписао још две збирке прича, седам романа, књижевно историјске студије. Приредио је више антологија, као главни уредник "Просвете" покренуо је ауторску едицију "Нај". Добитник је најпрестижнијих награда за прозу - НИН-ова, Андрићева, Мирослављево јеванђеље.

Дубравка Ђурић је рођена Дубровчанка, али живи и ради у Београду и једна је од оснивачица и уредница часописа Профемина. Објавила је више збирки поезије и књиге есеја, а била је и коаутор антологија.

Иван Потић је по образовању историчар уметности, а по опредељењу песник и приповедач. Један од оснивача Фестивала алтернативне културе "Залет".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи