Читај ми!

Летња пракса за студенте из дијаспоре

Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре упутио је позив српским компанијама да и ове године омогуће праксу студентима из дијаспоре.

Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре, позвао је компаније у Србији да подрже пројекат "Летње праксе" и омогуће студентима из дијаспоре да стекну прве пословне вештине у матици, саопштено је из министарства.

"Ове године се пријавио велики број студената најразличитијег образовног профила из свих крајева света и са светски признатих универзитета. Ови млади људи поседују различите нивое хуманог капитала, знања и вештина које могу да употребе у Србији", казао је Срећковић.

Он је оценио да одласком интелектулног потенцијала држава не губи само финаснијске ресурсе које је инвестирала у њихово школовање, већ и мотор модернизације и популационог развитка земље неопходан у процесу придруживања ЕУ.

"Због тога је неопходно да постоји консензус за подршку пројеката овог типа на свим нивоима - од јавног до приватног сектора, који за циљ имају мобилисање хуманог капитала из дијаспоре за развој државе Србије", додао је Срећковић.

До сада је преко тог пројекта који се реализује четири године заредом, више од седамдесет студената из дијаспоре стекло прве пословне вештине у својој земљи.

Више информација о отвореним позицијама у компанијама и терминима реализације праксе може се пронаћи на   http://www.mvd.gov.rs/.

      

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи