Умрежавање српских организација из света

Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре најавио је умрежавање свих организација у дијаспори преко електронске базе коју ће формирати Министарство.

Главна чворишта функционалне мреже српских удружења у свету представљаће парохије Српске православне цркве, које су стожер окупљања дијаспоре у свету, наводи се у саопштењу Министарства вера и дијаспоре којим се најављује формирање електронске базе српских организација.

"Већ смо формирали базу од око 2.500 удружења наших сународника у иностранству, коју свакодневно ажурирамо. Умрежавање је један од битних елемената Стратегије очувања и јачања односа матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону", изјавио је Срећковић.

"У савремено доба, однос било ког народа са својом матичном државом је знатно олакшан. Савремена средства комуникације и информисања значајно олакшавају очување контакта са матичном државом и чине да се у знатној мери релативизује просторна удаљеност од земље порекла", истакао је Срећковић.

Срећковић је закључио да Министарство вера и дијаспоре, дипломатско-конзуларна представништва и Српска Православна Црква морају заједно да раде на јачању свести припадника дијаспоре о потреби јединственог наступа и доброј интегрисаности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи